Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Cesta pneumatík Barum za vysokou produkciou

 

Každá značka pneumatík má svoju zaujímavú históriu. Ani Barum nie je výnimkou. Pozrieme sa teda do minulosti a prezradíme vám, ako a kedy táto značka vlastne vznikla.

Cesta pneumatík Barum za vysokou produkciouAby sme začali od začiatku, musíme sa vrátiť až do roku 1924. Práve v tom období založil Baťa v Zlíne svoju dielňu, kde sa vyrábala obuv. Výroba obuvi mala úspech a po čase sa z dielne stala fabrika. Obuv prepravovali pomocou železničnej dopravy. No tá vtedy nebola taká spoľahlivá, ako je dnes. Častým problémom boli defekty, ktoré bránili obuv prepraviť na určené miesto načas.

Baťa sa rozhodol vyrábať vlastné pneumatiky

Baťa chytil tento problém do vlastných rúk a začal vyrábať vlastné pneumatiky. Úplne prvé Baťove pneumatiky sa na železnici odviezli v roku 1932. V roku 1939 sa z továrne dostalo von až 250 000 kusov pneumatík. Pneumatiky Barum boli lacnejšie, ako ostatné značky, aj preto si získali veľkú pozornosť.

Počas vojnového obdobia bola výroba pneumatík obmedzená a po jej skončení záujem o ne opäť vzrástol. V tom období existovali značky Rubena a Matador, ktorých nová konkurencia zaujala najmä kvôli jej úspešnosti. V roku 1945 sa spoločne dohodli, že vytvoria spoluprácu, a tak vznikla nová značka pneumatík Barum. Barum je skratka od Baťa Zlín, Rubena, a Matador.

Cesta pneumatík Barum za vysokou produkciou

Barum napredoval a rozšíril svoju výrobu

Barum sa staral o dodávku pneumatík pre celú Českú republiku. Neskôr bola založená nová fabrika v Otrokoviciach, aby sa výroba rozšírila. Veľkosť tejto fabriky by sa dala prirovnať 16 futbalovým ihriskám. V roku 1972 sa v Otrokoviciach oficiálne spustila výroba pneumatík pre osobné, nákladné autá, ale aj traktory.

V roku 1990 založili spoločnosť Barum, Otrokovice a.s. a o tri roky neskôr začala fungovať spoločnosť Barum Continental spol. s. r. o. Odkedy sa Barum stala súčasťou koncernu Continental, získala prístup k moderným technológiám a produkcia pneumatík sa viditeľne zvýšila.

Dnes je táto firma uznávanou spoločnosťou, ktorá ponúka svojim zákazníkom kvalitné produkty. Aj preto nemôžu v e-shope AZ-pneu.sk chýbať pneumatiky Barum. Vyberte si pneumatiky na svoje auto a využite naše výhodné zľavy.

Nahoru