Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Aké pneumatiky vybrať pre váš cruiser?

Cruisery, choppery aj vyšperkované custom mašiny patria medzi zvláštne motocykle, ktoré si zaslúžia špičkové pneumatiky. Tie by mali na prvý pohľad zaujať atraktívnym dezénom a nadviazať na štýl motorky, súčasne musí vyniknúť vysokým kilometrovým výkonom, výbornou priľnavosťou a rovnomerným opotrebovaním. Nemôžete sa rozhodnúť, aké pneumatiky budú pre váš cruiser najlepšie? Vybrali sme pre vás 4 oceňované modely pneumatík, ktoré si s cruisermi aj custom motocyklami výborne notujú.

Motocyklista na cruiseri

Výber pneumatík na cruiser si zaslúži špeciálnu pozornosť. Tieto motorky totiž ocenia nielen špičkovú kvalitu, ale aj charakteristický dizajn.

Michelin Commander III Cruiser

Francúzsky velikán Michelin je povestný výrobou špičkových pneumatík pre cruisery, a to najmä vďaka dlhodobému partnerstvu s Harley-Davidsonom, ktoré trvá už od roku 2008. Za viac než 10 rokov spolupráce predstavil Michelin niekoľko kvalitných modelov s označením Michelin Scorcher, určených priamo pre stroje Harley-Davidson.

Motocyklové pneumatiky Michelin Commander III Cruiser

Motocyklové pneumatiky Michelin Commander III Cruiser sú univerzálnym typom pneumatiky vyhovujúcim väčšine cruiserov a custom strojov.

Do sortimentu však Michelin už pred niekoľkými rokmi zaradil oveľa univerzálnejší typ pneumatík, ktorý svojím výkonom a vlastnosťami uspokojí potreby väčšiny majiteľov cruiserov a custom strojov.

Michelin Commander III Cruiser vynikajú výbornou priľnavosťou na mokrom povrchu, a to vďaka zmesi vystuženej 100 % siliky. Pneumatika vyzerá naozaj zaujímavo, a to vďaka využívanej technológii Premium Touch, ktorá zvyšuje kontrast nápisov a na pohľad aj na dotyk pripomína zamatový povrch.

Metzeler ME888 Marathon Ultra

Motocyklové pneumatiky Metzeler ME888 Marathon Ultra

Motocyklové pneumatiky Metzeler ME888 Marathon Ultra pre cruisery a custom stroje zaručujú stabilitu vo vysokej rýchlosti a dovolia aj jazdu vo veľkom náklone.

Hľadáte pneumatiky na cestovanie, ktoré zlepšia ovládateľnosť vašej cruiser mašiny a vydržia vám tisíce dlhých kilometrov? V tom prípade pouvažujte o modeli Metzeler ME888 Marathon Ultra, ktorý je navrhnutý priamo pre cruisery a custom stroje. Zaistí vám stabilitu aj vo vysokej rýchlosti a dovolí vám aj jazdu vo veľkom náklone. Metzeler nezabudol využiť špičkové technológie, ktoré zlepšujú vlastnosti pneumatík. Patrí medzi ne napríklad Multi Zone Tension zameraná na odolnosť a pružnosť kordu alebo využitie 0° oceľovej pásky, ktorá je navinutá na kostru a zaisťuje podľa potreby rôznu úroveň pevnosti pneumatiky.

Dunlop Elite 4

Motocyklové pneumatiky Dunlop Elite 4

Model Elite 4 od Dunlopu je pneumatika s vysokým kilometrovým výkonom a rovnomerným opotrebovaním.

Ani v portfóliu amerického giganta Dunlop nechýba model priamo navrhnutý pre choppery, cruisery a custom motocykle. S modelom Dunlop Elite 4 sa výrobca pokúsil vyrovnať svojim konkurentom a predstavil pneumatiku, ktorá zaujme vysokým kilometrovým výkonom a rovnomerným opotrebovaním.

Zadné pneumatiky od Dunlopu sú vybavené technológiou Multi-Tread, ktorá sa vyznačuje odolnou zmesou v strede pneumatiky a špeciálnou zmesou v ramenách. Vďaka tomu je kilometrový nájazd vysoký. Tento typ pneumatík má aj nový dizajn dezénu, ktorý sa na jednu stranu výborne hodí k vzhľadu typických cruiserov, na druhej strane znižuje hlučnosť a zlepšuje vlastnosti jazdy na mokrom povrchu.

Pirelli Night Dragon GT

Motocyklové pneumatiky Pirelli Night Dragon GT

Pirelli Night Dragon GT sú ideálne motocyklové pneumatiky na veľké a veľmi výkonné cruisery, powercruisery alebo Harleye.

Pneumatika Pirelli Night Dragon GT vybočuje z radu a svojou konštrukciou zaujme len určitú skupinu majiteľov cruiserov. Výrobca totiž zareagoval na trend neustáleho zvyšovania objemu motora a vyvinul pneumatiku, ktorá sa výborne hodí na veľké a veľmi výkonné cruisery, powercruisery alebo Harleye.

Pirelli vytvoril pneumatiky so styčnou plochou väčšou o 8 %, vďaka ktorej je prenos výkonu na ceste čo možno najvyšší. Motocyklisti si chvália na týchto pneumatikách aj predvídateľnú odozvu pri riadení alebo vysoký grip v náklone pri plnom plyne. Ak hľadáte športovo ladené pneumatiky a vlastníte robustný výkonný cruiser, s týmito motocyklovými pneumatikami si prídete na svoje.

Či sa už rozhodnete pre akýkoľvek z vyššie uvedených modelov pneumatík, váš cruiser bude pripravený na dlhé jazdy, pri ktorých si budete užívať každý najazdený kilometer. Patríte k priaznivcom custom strojov? Potom si nenechajte ujsť náš predchádzajúci článok Úpravy motoriek, v ktorom sme sa podrobne zamerali na prestavby motocyklov a ich základné rozdelenie.

Chcete sa pozrieť aj na iné pneumatiky pre custom motorky? Pozrite sa na našu ponuku, máme ich pre vás celý rad za skvelé ceny.

 

Vyberte si pneumatiky pre custom motorku

 

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Depositphotos

Nahoru