Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Augustové MotoGP v Brne sa blíži! Ako tento rok prebehne?

Nad prestížnymi pretekmi MotoGP, ktorých konanie má v Brne dlhoročnú tradíciu, už dlhší čas visel veľký otáznik. Neistota sa potom ešte viac prehĺbila s príchodom koronavírusovej krízy. Ako to teda bude s tohtoročným ročníkom? Po rokovaní Spolku pre MotoGP Brno s promotérskou spoločnosťou Dorna je jasné, že sa preteky uskutočnia 9. augusta, ale bez divákov. Ak ste sa na sviatok motošportu tešili a máte už kúpené vstupenky, nezúfajte. Neprídete o ne, ale musíte si počkať na budúci rok.

Pretekársky jazdec na motocykli_GP Brno

Veľká cena motocyklov v Brne sa v roku 2020 uskutoční bez divákov, ale ak máte kúpené vstupenky, zostávajú v platnosti na budúci rok.

Veľká cena sa v Brne uskutoční, ale bez divákov

Pred niekoľkými mesiacmi sa zdalo, že kvôli novému typu koronavírusu sa neuskutočnia žiadne preteky MotoGP, a teda ani tie v Brne. Situácia sa však čoskoro začala upokojovať a usporiadanie veľkej akcie bolo opäť na stole. Spolok pre MotoGP Brno má s promotérskou spoločnosťou zmluvu na usporiadanie piatich ročníkov a ten posledný piaty vychádzal práve na rok 2020.

Po debatách s promotérom sa Spolku podarilo dohodnúť, že sa Veľká cena uskutoční aj v tomto roku, ale bez účasti divákov. Preto bude účastnícky poplatok podstatne nižší – asi 27 miliónov korún namiesto 120. Súčasťou dohody je prísľub, že sa MotoGP v Brne uskutoční aj na budúci rok, a to za cenu presahujúcu 160 miliónov korún. Do polovice budúceho roka sa má rozhodnúť, či bude zmluva s promotérom uzatvorená aj na ďalších päť rokov.

Zhrnutie:

► 2020: Grand Prix v Brne sa uskutoční bez divákov
► 
2021: Grand Prix v Brne sa uskutoční s divákmi
► 
2022–2026: o uzatvorení novej zmluvy sa bude rokovať

Preteky môžete sledovať v televízii

Ak si chcete užiť Veľkú cenu aspoň sprostredkovane, preteky môžete sledovať na televíznych obrazovkách. Vysielacie práva na preteky MotoGP má stanica Nova Sport.

Na konanie akcie prispeje mesto, kraj aj štát

Usporiadanie MotoGP je náročné nielen organizačne, ale aj finančne. Pretože ide o prestížnu udalosť dôležitú pre mesto, kraj aj štát, robia všetky subjekty všetko pre to, aby sa napriek veľkým finančným nákladom mohla akcia uskutočniť. Podľa aktuálnych informácií by mesto Brno malo dať na obidva ročníky príspevok 60 miliónov korún, rovnakú sumu má dať aj Juhomoravský kraj. Finančne preteky podporí aj Česká republika, a to sumou 85 miliónov korún.

Máte vstupenky? Neprídete o ne

Väčšina návštevníkov si vstupenky na Veľkú cenu kupuje v predstihu. Ak medzi nich patríte aj vy, určite vás zaujíma, čo bude ďalej. Ak už teraz viete, že si nasledujúci ročník MotoGP nenecháte ujsť, vstupenky si ponechajte – zostávajú v platnosti aj na budúci rok. Navyše ušetríte, pretože ceny vstupeniek v novom predaji na rok 2021 budú navýšené. V opačnom prípade požiadajte prostredníctvom elektronického formulára o vrátenie vstupného, a to najneskôr do 11. septembra.

Sezóna MotoGP odštartuje v španielskom Jereze

Napriek tomu, že termíny pretekov MotoGP boli naplánované s dostatočným predstihom, kvôli koronavírusu došlo v kalendári k veľkým zmenám. Sezóna odštartuje už 19. júla v španielskom Jereze a ak nepríde ďalšia vlna pandémie, bude pokračovať až do konca roka. Preteky GP v USA, Argentíne, Thajsku a Malajzii sú v tejto chvíli bez termínu.

Tabuľka plánovaných pretekov Grand Prix 2020:

Preteky Okruh Termín
GP Španielska Jerez 19. júla
GP Andalúzie Jerez 26. júla
GP Českej republiky Brno 9. augusta
GP Rakúska Spielberg 16. augusta
GP Štajerska Spielberg 23. augusta
GP San Marína Misano 13. septembra
GP Emilia-Romagna Misano 20. septembra
GP Katalánska Barcelona 27. septembra
GP Francúzska Le Mans 11. októbra
GP Aragónska Aragon 18. októbra
GP Teruelu Aragon 25. októbra
GP Európy Valencia 8. novembra
GP Valencie Valencia 15. novembra

Aj keď MotoGP v Brne tohto roku neuvidíte, jazdu na okruhu môžete zažiť na vlastnej koži. Stačí len nasadnúť na športovú mašinu a nepodceniť výber motocyklových pneumatík. Kúpte si také, ktoré vám zaistia maximálny zážitok z jazdy. Výber vám uľahčia nezávislé testy pneumatík.

 

Vybrať kvalitné motocyklové pneumatiky

 

Zdroj fotografií: Wikimedia

Nahoru