Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Test zimných pneumatík 2018: pneumatiky na kompaktné automobily poslednej generácie

Nemecký automotoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) sa zaoberá nezávislými testami produktov pre motoristov. Tentoraz sa zameral na zimné pneumatiky na kompaktné automobily najnovšej generácie, ktoré skúšal na vozidle značky Ford Fiesta.

Testy zimních pneumatik 2018

Ktoré zimné pneumatiky sú pre vás najlepšie? Zistíte v teste!

Zimné pneumatiky majú významnú bezpečnostnú funkciu vozidla v období, keď musí čeliť námraze na vozovke, jazde na čerstvom či rozjazdenom snehu alebo len nízkym teplotám. Ich výber sa preto nevypláca podceňovať. Automotoklub ADAC za vás uskutočnil test zimných pneumatík 2018 s rozmermi 175/65 R14 T, v ktorom z 12 testovaných preukázalo dobré alebo uspokojivé výsledky iba 10 kandidátov. Ktoré zimné pneumatiky obstáli, a ktoré sa ukázali ako neuspokojivé?

ADAC test zimných pneumatík 2018

Nezávislý test zimných pneumatík 2018 sa venoval situáciám, s ktorými sa vodiči v zimnom období bežne stretávajú. Skúšala sa stabilita a ovládateľnosť na suchom, mokrom aj zasneženom povrchu, brzdná dráha tiež v podmienkach typických pre zimu, spotreba paliva, vnútorná aj vonkajšia hlučnosť či rozjazd na snehu.

Záver testu zimných pneumatík ukazuje na dvojicu kandidátov – Continental WinterContact TS 860 a Dunlop SP Winter Response 2. Ich takmer zhodné výsledky vo všetkých disciplínach ADAC vyhodnotil ako dobré a umiestnil ich na prvé miesto.

V závese s hodnotením uspokojivé nasleduje 8 modelov: Firestone Winterhawk 3, Nokian WR D4, Goodyear Ultra Grip 9, Debica Frigo 2, Esa Tecar Super Grip 9, Sava Eskimo S3+, Vredestein Snowtrac 5 a Pirelli Cinturato Winter. Na hodnotenie dvoch víťazov títo kandidáti nestačili vinou menších nedostatkov pri jazde na suchu alebo mokru a snehu. Podrobný test zimných pneumatík 2018 vám podá presné informácie o slabých aj silných stránkach týchto modelov.

Známky dostatočná sa dočkali zimné pneumatiky Semperit Master-Grip 2. Ich najväčšou slabinou sa ukázali vlastnosti pri jazde na suchom povrchu.

S hodnotením nedostatočné prepadli v teste zimných pneumatík 2018 pneumatiky Nankang Snow SV-3, ktoré za jazdu na mokru a snehu dostali najhoršiu známku 5 a zvýšená spotreba paliva im tiež nepridala na celkovom hodnotení.

Prečo sledovať testy pneumatík?

Či už sa jedná o zimné, letné, celoročné alebo motocyklové obutie, nezávislé testy pneumatík vám môžu napovedať, aké pneumatiky vynikajú vlastnosťami, ktorých si najviac ceníte. Využite toho, že ich za vás už otestovali nadšení a nároční motoristi!

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru