Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Určite ste pripravení na sezónu. Ale čo vaša motorka?

S prvými jarnými slnečnými lúčmi ožíva nielen príroda, ale aj dopravná prevádzka. Motorkárska sezóna pomaly začína, tak sa na ňu poriadne nachystajte a na nič nezabudnite. Viete, čo všetko musíte skontrolovať, než vyrazíte na cestu?

old-motorcycle

Čím viac toho má váš motocykel za sebou, tým väčšiu mu na jar musíte venovať starostlivosť.

Motorka zazimovaná v garáži si pred prvou jazdou žiada zvláštnu pozornosť. Oproti šoférom osobných áut síce nemusíte riešiť prezutie sezónnych pneu, aj tak ale pneumatiky na svojej motorke poriadne skontrolujte. Je dosť možné, že vo vašich moto pneu cez zimu klesol tlak, a to by mohlo spôsobiť veľmi rýchly koniec vášho prvého letošného výletu. Podhustené pneumatiky majú výrazne dlhšiu brzdnú dráhu, zhoršujú ovládateľnosť motorky, a navyše sa rýchlejšie opotrebovávajú. Určite teda pneumatiky vždy dohustite na hodnotu tlaku, uvedenú výrobcom pneumatík.

Rovnako nezabudnite skontrolovať opotrebenie pneumatík na vašej motorke a prípadne ich vymeňte. Jedná sa o investíciu, ktorá sa vyplatí. Nové pneumatiky vám poskytnú nielen bezpečnejšiu, ale aj pohodlnejšiu jazdu jarnou krajinou. V našej ponuke nájdete moto pneu od renomovaných výrobcov, ako je napríklad značka Continental. Ak si pneumatiky z nášho skladu objednáte do 15 hodín poobede, môžete na nich brázdiť cesty už nasledujúci deň.

Pirelli_Diablo_Rosso

Na jar venujte zvýšenú pozornosť predovšetkým stavu vašich pneumatík.

Po dlhých zimných mesiacoch sú pneumatiky vašej motorky studené. Preto ich zohrejte pomalšou jazdou skôr, než to poriadne rozpálite. So zahriatými pneumatikami sa bude motorka chovať predvídateľnejšie, bude lepšie ovládateľná, a vaša jazda tak bude bezpečnějšia.

Kontrola bŕzd, spätných zrkadiel a svetiel je ďalšou dôležitou vecou, na ktorú by ste pred prvou jazdou nemali zabudnúť. Mnohé závady alebo opotrebené súčiastky o sebe dajú vedieť až po niekoľkých nacestovaných kilometroch, tak si dávajte pozor a zbytočne nepokúšajte šťastie.

Prajeme vám veľa kilometrov v sedle bez nehôd.

Potrebujete pomôcť s výberom pneumatík a ďalšieho príslušenstva? Ozvite sa. Náš tím špecialistov sa o vás postará.

Zdroj foto: PublicDomainPictures.net, Wikimedia.org

Nahoru