Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

4 tipy na najlepšie cesty pre motorkárov

Jaro je v plnom prúde a mnohí motorkári už celkom iste vyšli vyvetrať svoje stroje. Prinášame vám 4 tipy na cesty, na ktorých si dosýta užijete zákrut, kvalitného povrchu aj nádhernej prírody a panoramatických výhľadov. A nebudeme sa púšťať nikde ďaleko.

# 1 Passo dello Stelvio – Taliansko

Talianska legenda medzi motorkármi, cyklistami aj automobilistami. Kúsok od hraníc so Švajčiarskom leží miesto, ktoré patrí so svojimi viac ako 50 serpentínami medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cesty nielen v Taliansku, ale v celej Európe. Vzhľadom na pomerne krátku sezónu, keď sa dá prejsť cez priesmyk, je tam stále veľa ľudí, ale ten zážitok za to stojí.

# 2 Hochalpenstrasse – Rakúsko

Najvyššia hora našich južných susedov sa volá Grossglockner. Cesta, ktorá sa vinie kúsok od tejto hory a poskytuje krásne výhľady na jej majestátny vrchol, sa volá Hochalpenstrasse. Aj napriek tomu, že vjazd na ňu je spoplatnený, ročne cez ňu prejde veľmi veľké množstvo turistov, túžiacich po výhľadoch na Grossglockner aj na ďalšie vrcholky.

# 3 Cesta z Mělníka do Dubé – Česká republika

Medzi motorkármi je to asi najobľúbenejšia cesta v Česku. Jej profil je plný dlhých zákrut, trasa navyše vedie krásnou prírodou Kokořínska. V spojení s kvalitným povrchom je to radosť sa tadiaľ prejsť a zaplesá tu nejedno srdce motorkára. Mnohí sa tadiaľ zvezú napríklad niekoľkokrát za sebou, úsek totiž nie je dlhý, má len niečo okolo 20 kilometrov.

Motorkáři na Hochalpenstrasse

Hochalpenstrasse je jednou z najobľúbenejších vysokohorských ciest.

# 4 Cesta z Kysúc na Oravu – Slovensko

A skončíme na Slovensku. Spojnica Kysúc s Oravou vedie cez krásnu, lesnatú, málo osídlenú krajinu. Cestu sem si našli nielen domáci motorkári, ale už aj ich kolegovia zo susedných krajín. Pred pár rokmi bola cesta medzi Novou Bystricou a Oravskou Lesnou zrekonštruovaná, takže milovníci jazdy na dvoch kolesách ocenia kvalitný povrch tejto horskej komunikácie.

Skôr ako sa vydáte v ústrety novým zážitkom s vetrom v chrbte, nezabudnite si skontrolovať stav vašich moto pneumatík. Ak to ešte nie je na nové, prečítajte si aspoň ako predĺžiť ich životnosť. Ako sa hovorí v jednom peknom prísloví – pripraveným šťastie praje a bola by škoda neužiť si tieto krásne miesta iba kvôli zlému technickému stavu vášho dopravného prostriedku, či už je jednostopový, alebo so štyrmi kolesami.

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Nahoru