Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

5 tipov, kam na výlet na motorke pre skúsených motocyklistov

Výlety na motorke po Európe sú pre mnohých vrcholom motocyklovej sezóny. Náročnejšie horské motocyklové trasy lákajú na dobrodružnú dovolenku na dvoch kolesách všetkých, ktorí si už osvojili techniku jazdy a neboja sa zdolávať nové výzvy. Kam na výlet na motorke po európskych horách?

Tipy na moto trasy

Miest, kam sa oplatí vyraziť na vzrušujúci motocyklový výlet, je v Európe veľmi veľa. V sedle motorky si kráľovsky užijete predovšetkým horské trasy.

Großglockner v Rakúsku

Großglockner Hochalpenstraße je jednou z najznámejších vysokohorských ciest, preto od nej nečakajte pokojnú súkromnú jazdu, možno len zavčasu ráno, keď davy ďalších motocyklistov ešte spia. Ak si dáte budík a budete mať trochu šťastia, užijete si nerušenú jazdu po asi 50-kilometrovom úseku do výšky takmer 2500 m n. m. Na ceste je možné odbočiť k niekoľkým vyhliadkam, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. 

Priesmyk Stelvio v Taliansku

Priesmyk Stelvio v talianskych Alpách leží v blízkosti hranice so Švajčiarskom a je obklopený Národným parkom Stelvio. Kľukatí sa ním vysokohorská cesta Passo dello Stelvio, ktorá je známa tým, že ňou prechádza jedna z etáp cyklistických pretekov Giro d’Italia, a tiež je snom každého motocyklistu. Serpentínami vyjdete až do výšky takmer 2800 m n. m., takže teplé oblečenie na motocykel sa vám bude určite hodiť. 

Transfăgărășan v Rumunsku

Transfăgărășan čiže Transfagaraš je jedna z najmalebnejších ciest na svete. Motocyklistami obľúbený asi 90-kilometrový horský úsek prechádza hranicou provincií Transylvánie a Munténie. Aby ste mali dokonalý zážitok z jazdy, vyberte si trasu zo severnej strany od obce Cartisoara. Cestou vás uchvátia aj vodopády na rieke Arges. 

Výlety na motorke do horských oblastí vyžadujú veľmi kvalitné motocyklové pneumatiky

Col de Turini vo Francúzsku

Horský priesmyk v okrese Nice je známy predovšetkým z toho dôvodu, že je to jeden z najnebezpečnejších úsekov pretekov Rally Monte Carlo. Je obklopený nádhernými horskými scenériami, ktoré ale pre veľkú náročnosť motocyklovej trasy budete obdivovať len pri zastávkach alebo pri obzvlášť pomalej jazde. 

Route 63 v Nórsku

A ešte raz horská motocyklová trasa, tentoraz na sever od nás. Tzv. Cesta trolov je asi najznámejšou nórskou cestou, ktorú tvoria ostro rezané serpentíny stúpajúce až do výšky 800 m n. m. lemované krásnou prírodou. Na samom vrchole nájdete vyhliadkovú plošinu, z ktorej je vidieť nádherný vodopád Stigfossen

Zlákala vás ponuka obľúbených motocyklových trás pre skúsených jazdcov? Pripravte sa na nezabudnuteľnú dovolenku na motorke!

A nezabudnite na cestách za zážitkami ani na bezpečnosť! Ak chcete mať istotu, že vaša brzdná dráha bude mať minimálnu dĺžku a že v zákrute na mokrej ceste nedostanete šmyk, odporúčame vám kúpiť si nové kvalitné pneumatiky.

 

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru