Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Čerstvé testy letných pneumatík

Okrem jarného upratovania a nutnosti podať daňové priznanie patrí medzi typické jarné povinnosti aj výmena sezónnych pneumatík. Ako si vybrať tie najlepšie? Perfektne zorientovať sa môžete podľa zbrusu nových testov letných pneumatík pre sezónu 2017, ktoré aktuálne nájdete na našom webe.

Tradícia renomovaného klubu ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) siaha až do roku 1903 a jeho testy sa vyznačujú povestnou nemeckou precíznosťou. Iba skutočne spoľahlivé a všestranne kvalitné modely pneu si tak zaslúžia hodnotenie „gut“ alebo„dobré“.

V prvom teste ADAC preveroval kvality letných pneumatík v rozmere 195/65 R15. Testom prešli všetky preverované modely pneumatík pre osobné vozy nižšej strednej triedy, ale s rôznou mierou úspešnosti. Na hodnotenie „dobré“ dosiahlo iba päť modelov pneu.

V druhom teste potom bolo preverených 15 modelov letných pneumatík v rozmere 215/65 R 16 H, z ktorých jeden bol v tomto teste vyhodnotený dokonca ako „nedostatočný“, a to predovšetkým pre zlé jazdné vlastnosti na mokrom povrchu.

aquaplaning-83008_960_720

Jedným z kľúčových parametrov meraných v testoch pneumatík je ich chovanie na mokrom povrchu.

Vybrali ste si na základe testov letných pneumatík nové obutie pre svoje vozidlo, ale netrúfate si na samotnú výmenu? Obráťte sa na náš pneuservis a nechajte si pneu vymeniť naším týmom profesionálov. A ak náhodou uvažujete o jazde na zimných pneu aj v lete, prečítajte si najprv článok „Zimné pneu v lete? Môžete čoskoro docestovať“.

Prajeme príjemné počítanie a istú ruku pri výbere vašich letných pneu!

road-599046_960_720

Jarné počasie priam núka k vyhliadkovej jazde. Nezabudnite pred tým ale prezuť na letné pneu.

Zdroj foto: Pixabay.com

Nahoru