Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Jar je predo dvermi, nezabudnite na vaše auto

Zima pomaly končí, a to je tá správna chvíľa pripomenúť si, že by sme nemali zabúdať ani na našich plechových miláčikov a mali by sme si nájsť čas na ich údržbu. V zime veľa častí auta trpí ustavičným striedaním chladu a tepla, k tomu sa pridáva vlhko, mráz a dlhodobé pôsobenie soli. Mohlo by sa nám potom stať, že na ceste na dovolenku, keď to budeme najmenej čakať, znepríjemní nám život alebo vypovie službu niečo, čomu sme na jar nevenovali dostatočnú pozornosť.

Prelom zimy a jari je obdobím, keď sa to len tak hemží rôznymi predsezónnymi ponukami výhodných prehliadok vozidla. Často ide o kontrolu viacerých súčastí výbavy, ktorá by mala odhaliť všetko, čo na vozidle napáchala uplynulá zima. Väčšinou sa sleduje stav akumulátora, ktorý pri nízkych teplotách dostáva poriadne zabrať, opotrebovanie pneumatík, stav tlmičov, kontroluje sa podvozok, ktorý je najviac vystavený pôsobeniu vlhka, snehu a posypovej soli.

Takáto prehliadka môže zahŕňať aj kontrolu a doplnenie prevádzkových kvapalín, kontrolu osvetlenia vozidla alebo geometrie. Sleduje sa aj funkčnosť brzdovej sústavy, klimatizácie a napríklad aj taká banalita, ako sú stierače, ktorých gumičky rady primŕzajú ku sklu, čím sa veľmi rýchlo ničia.

Geometrie kol

Geometria náprav je len zlomkom zo širokého spektra služieb, ktoré poskytujeme.


Aj v našom autoservise robíme takéto
kontroly stavu auta po zime, pri ktorých môžeme zistiť, ktoré časti vozidla sú na hranici životnosti, prípadne odporučíme, ktoré by bolo vhodné úplne vymeniť. Odbornú opravu alebo výmenu samozrejme zrealizujeme.

Keďže je našou súčasťou aj pneuservis, nie je pre nás problémom akákoľvek oprava, ktorá sa týka pneumatík. Nielenže vaše auto prezujeme, ale postaráme sa aj o to, aby boli pneumatiky správne nahustené a upozorníme vás na opotrebenie behúňov. Pracujeme so špičkovým vybavením, navyše máme aj e-shop s pneumatikami, takže sme schopní rýchlo a kvalitne vyriešiť akúkoľvek požiadavku týkajúcu sa pneumatík na vašom vozidle.

Návštevu v autoservise je nutné dohodnúť osobne, mailom či telefonicky, ale do pneuservisu sa môžete objednať online. Vďaka tomu dokážeme efektívne obslúžiť viac zákazníkov, ktorí tak nemusia zbytočne čakať. Skrátka, príďte sa presvedčiť, že to, čo robíme, robíme dobre.

 

Zdroj fotografie: az-pneu.cz

Nahoru