Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Kvalitná motokozmetika sa vám oplatí!

Potrebuje vaša jednostopová priateľka lepšiu starostlivosť o zovňajšok? Kúpte jej vhodnú kozmetiku. Údržba motorky a všetkého príslušenstva je potrebná nielen z estetického hľadiska, ale predovšetkým výrazne predlžuje životnosť. Vo výbave každého zodpovedného motocyklistu by preto nemala chýbať základná motokozmetika, ktorá vám vo výsledku ušetrí nemalé peniaze.

Kozmetika na motorku

Na trhu existuje rad špeciálnych prípravkov, ktoré môžu vašu motorku ochrániť aj pred poveternostnými vplyvmi. Preto si dajte záležať na pravidelnej údržbe.

 

Zazimovanie motorky a uloženie oblečenia na motorku a ochranných prvkov na ďalšiu sezónu je ideálnou dobou na údržbu motorky a všetkého príslušenstva. Akú motokozmetiku budete potrebovať na to, aby ste jej poskytli kvalitnú starostlivosť? 

Motokozmetika sa dá rozdeliť na dve základné skupiny, resp. na dve fázy údržby motorky:

► Odstránenie nečistôt a odmastenie

► Nanesenie preventívnych ochranných prípravkov

Umývanie motocykla

Motošampón vyberajte podľa toho, či je určený na šetrné umývanie motorky. S ohľadom na to, či je určený na bežné umývanie bez ďalšieho ošetrenia jednotlivých častí motocykla, si možno vybrať aj šampóny s voskom, ktoré poskytujú dlhodobejšiu ochranu pred poveternostnými vplyvmi a postarajú sa o lesk bez následnej starostlivosti. Uistite sa, že prípravok na umývanie motocykla bude šetrný aj k pneumatikám

Na trhu dostať aj špeciálne prípravky na čistenie laku, ktoré sú určené na údržbu motorky medzi pravidelným umývaním motošampónom. Tieto prostriedky musia byť šetrné k povrchovej vrstve a zároveň účinné pri odstraňovaní blata alebo prilepeného hmyzu. 

Čistenie a mazanie reťaze a bŕzd

Dôkladné očistenie reťaze a bŕzd je pre bezpečnú jazdu a životnosť dôležitých častí motocykla nevyhnutné. V prípade reťaze je niekedy potrebné siahnuť aj po špeciálnom prípravku, aby ste sa zbavili hrdzavých častí. 

Použité mazivo musí byť kvalitné a aplikovateľné aj na horšie prístupné miesta. Ochrana proti korózii reťaze a neviditeľná vrstva odpudzujúca vodu a nečistoty výrazne znižuje mieru opotrebovania. 

Starostlivosť o plexisklo

Okrem prípravkov určených na čistenie plexiskla od hmyzu a špiny si môžete kúpiť aj moderné tekuté stierače, ktoré zaisťujú rýchly odvod vody a zároveň vytvárajú ochrannú vrstvu odpudzujúcu nečistoty. 

Pre dokonalý lesk a farbu

Vzhľad motorky je pre každého motocyklového nadšenca nemenej dôležitý. Na každý materiál, či už ide o kovové, chrómované alebo plastové diely, sa používa prípravok s iným zložením, ktorý zaistí nielen dokonalý lesk, ale postará sa aj o oživenie farby. Zase si vyberte kvalitné prostriedky, ktoré tieto povrchy zároveň chránia pred rozmarmi počasia, UV žiarením aj mechanickým poškodením. 

Ďalšia motokozmetika

Aká motokozmetika by vám ešte nemala chýbať vo výbave? Údržba motorky zahŕňa pravidelnú starostlivosť o:

► motor

► karburátor

► sedlo

► kolesá a pneumatiky

► svetlá

► gumové súčiastky

► helmu

► oblečenie na motocykel

Pri údržbe motorky myslite aj na stav vašich pneumatík. Kvalitné pneumatiky so správnou hĺbkou vzorky vám zaistia kratšiu brzdnú dráhu, a to vám môže zachrániť aj život, alebo aspoň zabrániť škode na vašej motorke. Kúpte si preto kvalitné pneumatiky od preverených výrobcov. 

 

Vyberte si kvalitné motocyklové pneumatiky!

 

Zdroj fotografie: Depositphotos.com 

Nahoru