Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE: Ako sa krotí asfalt

Najnovšie prírastky do rodiny motocyklových pneumatík Metzeler ťažia z nevyčerpateľných skúseností, ktoré táto značka získala na pretekárskych okruhoch. Pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE vynikajú maximálnou priľnavosťou k vozovke, výborným ovládaním a stabilitou za každých podmienok aj na mokrej či nerovnej vozovke. To však nie je zďaleka všetko. V tomto článku vám odhalíme všetky parametre, vďaka ktorým sú nové športovo ladené cestné pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE ideálnymi krotiteľmi asfaltu.

Motorka so športovými pneumatikami Metzeler Sportec M9 RR

Pneu Metzeler Sportec M9 RR má množstvo predností. Patrí k nim vysoká priľnavosť na suchom aj mokrom povrchu vďaka použitiu dvojzložkovej zmesi s vysokým obsahom siliky.

Kvalitní dravci z pretekárskeho okruhu

Nemecká značka Metzeler vždy patrila k absolútnej špičke v oblasti technologických inovácií, výskumu a dosahovala najvyššiu úroveň kvality. Od svojho vzniku značka vyvíja produkty, ktoré spĺňajú stále vyššie a vyššie nároky jazdcov vyznávajúcich dravú jazdu. Teraz Metzeler predstavuje novinky Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE.

Sportec M9 RR je najnovšia športová pneumatika značky Metzeler a bez diskusie patrí k najočakávanejším produktom medzi majiteľmi motoriek, ktorí v posledných rokoch oceňovali vynikajúce parametre jej renomovanej predchodkyne Sportec M7 RR. Novinka Metzeler Sportec M9 RR je určená majiteľom supersportov a naháčov so športovým štýlom jazdy, ktorí preháňajú svoje stroje neustále a za každých poveternostných podmienok, v mestskej džungli aj na dlhých víkendových výletoch. To isté platí aj o jej sestre Roadtec 01 SE, ktorá sa môže pýšiť mimoriadnou jazdnou stabilitou.

Zadné koleso motorky s pneumatikou Metzeler Sportec M9 RR

Zmes pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR a jej dezén zaručujú dokonalý grip a stabilitu a umožňujú rýchle zahriatie aj na mokrom či studenom asfalte.

Čím vás Sportec M9 RR oslní

Nová pneumatika Sportec M9 RR má množstvo predností. Patrí k nim vysoká priľnavosť na suchom aj mokrom povrchu vďaka použitiu dvojzložkovej zmesi s vysokým obsahom siliky na prednej aj zadnej pneumatike. Zmes v kombinácii so vzorkou behúňa zaručuje dokonalý grip a stabilitu na širokom spektre vozoviek a umožňuje rýchle zahriatie aj na mokrom alebo studenom asfalte.

Podobne ako aj ďalšie motocyklové pneumatiky Metzeler vás Sportec M9 RR oslní vynikajúcou ovládateľnosťou vďaka inovatívnej konštrukcii, ktorá zdokonaľuje reaktívnosť pneumatiky pri každom štýle jazdy: pri nízkej rýchlosti vám zaručí komfort a pôžitok z jazdy, vo vysokej rýchlosti naopak perfektnú stabilitu.

Dezén pre víťaza

Vzorka behúňa v tvare gréckeho písmena Pí – π – je navrhnutá tak, aby maximálne odvádzala vodu až do náklonu 30 stupňov. Bočnice Metzeler Sportec M9 RR i Roadtec 01 SE sú hladšie ako u jej predchodkyne Sportec M7 RR, čo umožňuje maximálny grip v náklone na ploche, kde odvod vody už nie je potrebný.

Pneumatiky Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE zdedili vzorku behúňa po pneumatikách Metzeler Racetec RR vyvinutých pre cestné preteky, ako sú Isle of Man Tourist Trophy a North West 2000, kde tieto pneumatiky slávili triumf.

Zadné motocyklové pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR

Dezén behúňa s líniami gréckeho písmena Pí je navrhnutý tak, aby maximálne odvádzal vodu až do náklonu 30 stupňov.

Čo sa skrýva pod názvom Sportec M9 RR

Názov Sportec M9 RR vychádza z technologickej tradície Metzeleru: „Sportec” odkazuje na superšportové cestné pneumatiky portfólia Metzeler, zatiaľ čo prípona RR – skratka z Road Races – pripomína motocyklové preteky vyhrávané na pneumatikách tejto značky. Metzeler od začiatku využíval cestné preteky ako skúšobný terén na overenie špičkového výkonu a všestrannosti svojich produktov.

Pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR sú navrhnuté tak, aby zaručovali výkon na vozovke aj v náročných podmienkach, na rôznom druhu asfaltu, pri rôznych teplotách, na suchom aj mokrom povrchu.

Roadtec 01 SE s vynikajúcou jazdnou stabilitou

Sestrou Sportecu M9 RR je motocyklová pneumatika Roadtec 01 SE, najnovší článok vo vývoji cestných pneumatík určených pre superšporty a naháče, s maximálnym dôrazom na prvotriedne ovládanie a pevný grip. Ruka v ruke s týmito vysoko nadštandardnými parametrami ide aj skvelý dojazd, ktorý poteší predovšetkým vašu peňaženku. A na zahodenie nie je ani mimoriadna jazdná stabilita na mokrom povrchu.

Grip na každom povrchu, za každých podmienok

Vzorka pneumatiky Roadtec 01 SE vychádza z dezénu oceňovanej pneumatiky Roadtec 01 a vďaka tomu je aj táto nová pneumatika majstrom v odvádzaní vody a v priľnavosti na každom type asfaltu a za každých klimatických podmienok. Predná aj zadná pneumatika sa môžu pochváliť úplne novou zmesou a vysokým počtom priečnych drážok na bokoch, ktoré dohliadajú na to, aby pneumatika spoľahlivo držala aj pri výrazných náklonoch v zákrutách. 

Predná a zadná motocyklová pneumatika Metzeler Roadtec 01 SE

Motocyklová pneumatika Metzeler Roadtec 01 SE vďaka svojej zmesi a dezénu dokonale odvádza vodu a výborne drží na každom type asfaltu.

Zaujala vás niektorá z noviniek zo stajne Metzeleru? Prezrite si širokú ponuku všetkých motocyklových pneumatík tejto značky. Väčšina zamestnancov Metzeleru sama aktívne jazdí, preto je mottom tohto nemeckého výrobcu „najskôr motocyklisti, až potom výrobcovia”. Vyberte si pneumatiky, ktoré vás podržia.

 

Obujte svoju motorku do špičkových pneumatík Metzeler

 

Zdroje fotografií: AZ pneu, Metzeler

Nahoru