Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Najlepšie športové pneumatiky roku 2020

Precízne vyrobená športová pneumatika vám pri vhodnom štýle jazdy urobí dobrú službu nielen na pretekárskom okruhu, ale aj v bežnej premávke. S tým, ako rastú priemery ráfikov a znižuje sa profil pneumatík, zvyšuje sa aj záujem o športovo ladené pneumatiky. Neviete, aký typ športových pneumatík bude pre vás ten najvhodnejší? Zoznámte sa s najlepšími športovými pneumatikami roku 2020, ktoré uspeli aj v uznávaných porovnávacích testoch ADAC.

Pneumatiky pre športové auto

Ak sa obzeráte po kvalitných športových pneumatikách, spozornejte! Na trhu bodujú so svojimi pneumatikami, okrem osvedčených výrobcov, ako sú Continental alebo Michelin, aj ázijskí výrobcovia. 

Športové pneumatiky od Nexenu vyniknú na suchých cestách

Začneme u ázijských výrobcov a pozrieme sa až do Južnej Kórey. Práve odtiaľ pochádza výrobca pneumatík Nexen, ktorého športové pneumatiky Nexen N*Fera Sport si v porovnaní s modelmi známejších výrobcov neviedli vôbec zle. Pneumatiky excelujú najmä na suchej ceste, a to vrátane brzdenia, na druhej strane sú slabšie na mokrých vozovkách. Na pneumatikách od Nexenu vás potom poteší priaznivá cena a nízka spotreba paliva.

Sava Intensa UHP 2 – najúspornejšie športové pneumatiky

Výber pneumatík zásadným spôsobom ovplyvňuje aj spotrebu paliva. Ak je pre vás spotreba dôležitým parametrom, vyberte si športové pneumatiky Sava Intensa UHP 2, ktoré sa pri testovaní ukázali ako vôbec najúspornejšie. Podobne ako pneumatiky od Nexenu vykazovali výborné jazdné vlastnosti na suchých cestách, naopak na mokrom povrchu boli slabšie.

Víťazné pneumatiky z dielní Continental a Michelin

Hľadáte športovo ladené pneumatiky, ktoré vás nadchnú svojou všestrannosťou a vyváženými parametrami? Potom si vyberte jedného z víťazov testu ADAC. Ako Continental PremiumContact 6, tak Michelin Pilot Sport 4 ponúkajú vyvážené jazdné vlastnosti na mokrej aj suchej vozovke. Šoférovanie športového auta je v obidvoch prípadoch presné a príjemné. Nech si už vyberiete športové pneumatiky od Continentalu, alebo od Michelinu, budete mať istotu, že vás podržia aj v ostrých zákrutách na hranici limitov.

Continental PremiumContact 6 vykazuje výborné výsledky najmä pri jazde na suchom povrchu, a to z hľadiska brzdenia, akvaplaningu aj ovládateľnosti. Pneumatika od Michelinu je zase o niečo lepšia na suchej vozovke, má nižšiu vonkajšiu aj vnútornú hlučnosť a tiež nižšiu spotrebu paliva.

Testovanie športových pneumatík opäť potvrdilo, že kvalitné modely nájdeme aj v ponuke menej známych výrobcov. Za prijateľnú cenu získate pneumatiky, s ktorými si užijete bezpečnú jazdu nielen v cestnej premávke, ale trebárs raz za čas aj na okruhu. Na druhej strane kvalitu pneumatík od popredných výrobcov Continental a Michelin žiadny konkurenčný produkt neprekonal. Firmy tak potvrdzujú, že stále patria medzi špičku v oblasti športových pneumatík a svojimi modelmi zaujmú aj skúsenejších jazdcov so špecifickými požiadavkami. Pozrite sa aj na výsledky testovania ADAC a sami si porovnajte parametre viacerých ďalších modelov pneumatík od mnohých známych aj menej známych výrobcov.

 

Vyberte si kvalitné pneumatiky

 

Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nahoru