Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Nexen Tire: Výrobca pneumatík, ktorý miluje šport

Pneumatiky Nexen sú čoraz obľúbenejšie na celom svete. Stávajú sa originálnym vybavením vozidiel veľkých spoločností a môžete ich vidieť aj na pretekoch športových vozidiel. O vášni spoločnosti Nexen Tire pre šport dokazuje aj partnerstvo s niekoľkými futbalovými klubmi. V roku 2021 sa k nim zaradila aj pražská Slavia. Preskúmajte letné dezény od Nexen, ktoré vyhovujú aj tým najnáročnejším športovým vodičom. 

Nexen podporuje Slaviu Praha

Popredný svetový výrobca pneumatík Nexen Tire podporuje šport na trati aj na trávniku.

Nexen Tire má štyri výrobné závody. Jeden z nich je v Česku

Juhokórejská spoločnosť Nexen Tire nesie svoj názov od roku 2000. Svoju prvú pneumatiku pre osobné vozidlá však vyrobila už v roku 1956. V súčasnosti je jedným z najrýchlejšie rastúcich výrobcov pneumatík na svete. Aktívne pôsobí v približne 150 krajinách sveta a svoju výrobu sústreďuje do štyroch závodov. Vyrába pneumatiky pre:

  • osobné automobily, 
  • vozidlá SUV a ľahké nákladné vozidlá
  • a zameriava sa aj na výrobu UHT pneumatík.

Okrem výroby v Ázii sa spoločnosť rozhodla vyrábať aj v Českej republike, a to v priemyselnej zóne Triangle v Bitozevsi pri Žatci. Ide o strategickú polohu pre dodávky pneumatík do susedných európskych krajín.

Pneumatiky Nexen sú originálnym vybavením vozidiel Audi A3

Dlhodobé investície do výskumu a moderných technológií posunuli pneumatiky Nexen na rebríčku kvality a získali si tým aj dôveru popredných výrobcov automobilov. Vďaka tomu tak patria k originálnemu vybaveniu niektorých vozidiel značiek Porsche, Chrysler, Kia, Škoda alebo Volkswagen. 

Napríklad nemecký výrobca Audi schválil pneumatiky Nexen ako originálnu výbavu 4. generácie vozidiel Audi A3. Okrem zimných pneumatík WINGUARD Sport 2 dodáva Nexen na tento kompaktný model Sportback aj letné pneumatiky N´fera Sport a N´blue S.

Prémiové letné pneumatiky Nexen pre osobné a SUV vozidlá: N´fera Sport a N´fera RU1

S pneumatikami N´fera Sport sa nemusíte báť šliapnuť na plyn. Tuhá zmes a masívne bloky s 3D lamelami sa starajú o perfektný záber na rovinke aj v zákrutách. Vystužené stredové rebro zaisťuje stabilitu. Drážky a lamely v dezéne odvádzajú vodu, takže riziko akvaplaningu je minimálne. Nízky valivý odpor predlžuje životnosť pneumatík a šetrí náklady na palivo.

Pneumatiky Nexen N´Fera Sport

Športové pneumatiky Nexen N´fera Sport zaznamenali v testoch letných pneumatík ADAC 2020 veľký úspech.

Model N´fera RU1 je určený pre vozidlá SUV a 4×4. Vývoj tejto UHP pneumatiky (ultra high performance = veľmi výkonné pneumatiky) výrobcovia zamerali na:

  • maximálnu bezpečnosť, 
  • pohodlie 
  • a vysoký kilometrový výkon.

Asymetrické drážky na povrchu výborne odvádzajú vodu a poskytujú istotu rýchlych reakcií na mokrom aj suchom povrchu. Pneumatiky sú v zákrutách stabilné a tichý dezén prispieva k oveľa komfortnejšej jazde.

Pneumatiky Nexen N´Fera Ru1

Obujte svoje SUV do pneumatík Nexen N´fera RU 1 a doprajte si bezpečnú jazdu za každého počasia.

Nexen N´fera Sport SUV: spoľahlivé pneumatiky do náročných podmienok

Požadujete od pneumatík skvelú stabilitu a odolnosť aj v náročných podmienkach? V tom prípade si vyberte model Nexen N´fera Sport SUVPneumatiky sú vyrobené z high-tech materiálov a ich robustná konštrukcia vám zaručí výbornú ovládateľnosť a vysoký jazdný komfort za mokra aj za sucha. 

Výrobcovia použili v behúni pneumatiky jedinečnú živicu s vysokým obsahom siliky (hydratovaný kysličník kremičitý), ktorá:

  • zabezpečuje dlhý kilometrový výkon,
  • nízku hladinu hluku
  • a zvyšuje trakciu lamiel.

Vďaka vynikajúcej priľnavosti predchádza akvaplaningu a skvele drží aj na dlažbe. To uspokojí aj tých, ktorí majú radi dynamickú športovú jazdu. 

Pneumatiky Nexen N´Fera Sport SUV

Pneumatiky Nexen N´fera Sport SUV sú ideálnou voľbou pre športovú jazdu na mokrej vozovke.

Nexen N´fera Primus: ideálne pre rýchle vozidlá nižšej a strednej triedy

Požadujete od pneumatík skvelú stabilitu a reakcieschopnosť? V tom prípade siahnite po Nexen N´fera Primusstavané s dôrazom na bezpečnosť za daždivého počasia. Majú totiž vysoký počet lamiel a drážok v dezéne, ktoré okamžite odvádzajú vodu od pneumatiky. Ich diagonálne usporiadanie navyše skracuje brzdnú dráhu na mokrom aj suchom povrchu. S touto pneumatikou budete mať pri rýchlejšom prejazde zákruty nad autom absolútnu kontrolu.

Pneumatiky N´FERA Primus

Pneumatiky N´fera Primus sú ideálnou voľbou pre športové vozidlá strednej triedy.

Nexen N´blue HD Plus sú bezkonkurenčné v pomere cena/výkon 

Záleží vám na hospodárnosti prevádzky? Pneumatiky N´blue HD Plus maximálne spĺňajú vaše požiadavky. Ich nízky valivý odpor znižuje spotrebu a hlučnosť a zdokonalená zmes zabezpečuje vynikajúcu priľnavosť. Stredové rebro sa stará o lepšiu stabilitu pri vysokých rýchlostiach a v zákrutách. Vo svojej kategórii patria pneumatiky Nexen N´blue HD Plus medzi najlepšie.

Pneumatiky Nexen N´blue HD Plus

Pneumatiky Nexen N´blue HD Plus sú cenovo dostupné a zaručujú veľmi dobré jazdné vlastnosti na suchom aj mokrom povrchu.

Celoročné pneumatiky: Nexen N´blue 4 Season minulý rok oslávili 2. prírastok do rodiny

Ak patríte k fanúšikom celoročných pneumatík a rozhodujúca je pre vás cena, získa si vás model N´blue 4 Season. Stredové rebro spojené s priľahlými blokmi dezénu zlepšuje trakciu na mokrom povrchu, smerové drážky vás zase nenechajú v štichu na snehu. Pneumatiky sú stabilné v zákrutách, nie sú hlučné a majú dlhú životnosť.

Pneumatiky Nexen N´blue 4 Season

Pneumatiky Nexen N´blue 4 Season získali víťazstvo v dlhodobom teste celoročných pneumatík ADAC.

Tým však ponuka brilantných celoročných pneumatík nekončí. Minulý rok prišiel výrobca Nexen Tire s novinkou N´blue 4Season 2, ktorá vám poskytne ešte lepší brzdný výkon a vynikajúcu priľnavosť na suchej, mokrej aj zasneženej vozovke. A to všetko vďaka:

  • optimalizovanej tvrdosti zmesi,
  • technológii priľnavej živice,
  • šikmo zvlneným veľmi jemným drážkam
  • a vrúbkovaným vzorom na oboch ramenných blokoch.

Pneu Nexen N´blue 4Season 2

Nová celoročná pneumatika Nexen má o 30 % dlhšiu životnosť ako bežné pneumatiky.

V roku 2023 bol tento model dostupný v 22 rozmeroch od 17 do 19 palcov, pričom do roku 2024 je v pláne ďalších 105 rozmerov. Kompletná ponuka by tak mala zahŕňať rozmery od 15 do 20 palcov. Spoločnosť Nexen Tire chce týmto spôsobom uspokojiť rastúci dopyt po celoročných pneumatikách.

Nexen Tire je partnerom SK Slavia Praha

O tom, že výrobca pneumatík Nexen žije športom, svedčia jeho produkty, ktoré majú ideálne vlastnosti pre rýchlu športovú jazdu. Spoločnosť Nexen Tire však neskrýva ani svoju vášeň pre futbal. Spolupracuje s európskymi klubmi ako Manchester City, AC Miláno alebo Eintracht Frankfurt. V roku 2021 sa spolupráca s klubom SK Slavia Praha začala prvým ligovým zápasom. Spolupráca zahŕňa okrem iného aj podporu partnerov Slavie v neziskovom sektore.

Pred výmenou zimných pneumatík skontrolujte dezén svojich letných pneumatík, aby ste sa uistili, že bezpečne dorazíte do cieľa aj v silnom daždi. Ak vám už nevyhovuje vek vašich pneumatík alebo zákonom stanovené milimetre, je čas zaobstarať si nové kvalitné pneumatiky.

 

Vybrať si nové letné pneu

 

Zdroj fotografií: Nexen Tire, AZ pneu

Nahoru