Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Špičková kvalita za rozumnú cenu, to je Nexen Tire

Juhokórejská značka Nexen Tire má dlho výborný zvuk aj medzi českými motoristami. Od roku 1956 produkuje špičkové pneumatiky pre osobné automobily a v súčasnej dobe mieri medzi celosvetových lídrov na trhu s pneumatikami. Športoví fanúšikovia poznajú logo tohto špičkového výrobcu napríklad z dresov futbalistov Manchester City či hokejistov BK Mladá Boleslav. Aj v tomto roku predstavil Nexen nové letné dezény, ktoré uspokoja aj najnáročnejších vodičov. Pre nás určite nie je bez zaujímavosti, že svoj prvý európsky výrobný závod táto spoločnosť nedávno otvorila práve v Českej republike. Chcete sa dozvedieť o nových letných dezénoch tejto značky? Čítajte ďalej.

Auto s pneu Nexen

Pneumatiky Nexen sú vyvinuté špeciálne pre športovo ladenú jazdu, ale zároveň maximálne vychádzajú v ústrety majiteľom vozidiel strednej triedy.

Pneumatiky Nexen: 70 rokov kvality a prestíže

Už viac ako 70 rokov vyrába spoločnosť Nexen Tire kvalitné pneumatiky, na ktorých jazdia vozidlá v 130 krajinách sveta. Značka stavila na investície do výskumných centier a moderných výrobných zariadení, čo sa v súčasnosti premieta ako do stále rastúcej kvality, tak aj do obľuby a prestíže. Dôkazom toho je skutočnosť, že jej produktom stopercentne dôverujú automobilové koncerny ako Volkswagen, Chrysler alebo Kia

Špičkové pneumatiky pre Európu vznikajú v Českej republike

Nás môže tešiť, že pre svoj prvý európsky výrobný závod si spoločnosť Nexen vybrala Českú republiku, konkrétne priemyselnú zónu Triangle pri Žatci. V roku 2019 tu vznikla jej najmodernejšia továreň na výrobu automobilových pneumatík, ktorá má byť do roku 2022 schopná produkovať ročne až 11 miliónov pneumatík Nexen. Závod čaká druhá etapa výstavby a celkovo firma plánuje investovať v Česku viac ako 22 miliárd korún. 

Tieto investície robia zo spoločnosti Nexen Tire jedného z najväčších investorov v Česku za posledných niekoľko rokov. Výrobný závod, v ktorom bola spustená skúšobná prevádzka v apríli 2019, zamestnáva viac ako 800 ľudí, ale postupne by v ňom malo pracovať až 1 300 zamestnancov. 

Českú republiku si značka Nexen nevybrala náhodou. Rozhodlo výborné technické zázemie, vysoká profesionalita, ale aj strategická poloha v srdci nášho kontinentu, odkiaľ sú produkty Nexenu dodávané najväčším európskym odberateľom, napríklad v Nemecku, Francúzsku, Veľkej Británii, ale aj do krajín strednej a východnej Európy. Okrem českej modernej továrne má Nexen ešte dva závody na výrobu v Kórei a jeden v Číne.

Moderný výrobný závod Nexen Tire v Českej republike

Svoj najmodernejší výrobný závod postavila spoločnosť Nexen Tire v priemyselnej zóne Triangle pri Žatci. Je to jej prvá európska továreň.

Stabilná letná jazda na novinkách N’Fera Sport a N’Fera Primus

Nexen nedávno uviedol na trh nové letné dezény, ktoré okamžite začali bodovať aj u tých najnáročnejších vodičov. Obidve pneumatiky dokonale vychádzajú v ústrety športovo ladenej jazde a zaručujú výnimočnú stabilitu za všetkých podmienok.

Prvé z nich sú pneumatiky Nexen N’Fera Sport, ktoré okrem iného výrazne zabodovali v testoch pneumatík ADAC 2020. Nadväzujú na mimoriadne úspešného predchodcu SU1, ale prevyšujú ho ešte vyššou stabilitou na suchom povrchu a dokonalým výkonom na mokrom povrchu. Minimalizovaný valivý odpor potom priniesol dlhšiu životnosť a nižšiu spotrebu paliva, čo s nadšením ocení aj vaša peňaženka. Štyri asymetrické pozdĺžne drážky účinne zaisťujú odtok vody, takže pneumatika drží na mokrom povrchu ako pribitá a riziko akvaplaningu je minimálne.

 Letné pneumatiky Nexen N'Fera Sport

Pneumatiky Nexen N’Fera Sport sa okrem iného umiestnili na popredných miestach v testoch letných pneumatík ADAC 2020.

Hľadáte ideálne pneumatiky pre svoje športové vozidlo? Nexen N’Fera Primus sú mimoriadne výkonné pneumatiky s asymetrickým dezénom, vyvinuté špeciálne pre vozy strednej triedy. Zaručujú účinné brzdenie a dokonale stabilné ovládanie za všetkých okolností. Vývojári pneumatiky N’Fera Primus kládli dôraz aj na bezpečnosť v daždivom počasí, preto ju vybavili dômyselným systémom diagonálnych drážok, ktoré maximálne skracujú brzdnú dráhu na mokrom povrchu. Ten istý dezén však zaručuje aj nadštandardnú ovládateľnosť a stabilitu na suchom povrchu, a to dokonca v zákrutách vo vysokej rýchlosti. 

Letné pneumatiky Nexen N'Fera Primus

Pneumatiky Nexen N’Fera Primus boli vyvinuté špeciálne pre športové vozidlá a zaručujú perfektnú ovládateľnosť za všetkých podmienok.

Pneumatika Nexen N’blue HD Plus je vyrobená z vylepšenej zmesi, ktorá zaisťuje vynikajúcu priľnavosť, nízky valivý odpor, nižší hluk a väčšiu bezpečnosť na mokrom povrchu. Optimalizované dezénové bloky a spojené bočné rameno znižujú hlučnosť. Pneumatika má nízky valivý odpor, a tým pomáha znížiť spotrebu paliva. Použitím špeciálnej zmesi sa podarilo skrátiť brzdnú dráhu o celých 12 %. Nexen N’blue HD Plus má minimálny valivý odpor, zníženú spotrebu paliva a minimalizovanú hlučnosť.

 Letné pneumatiky Nexen N'blue HD Plus

V prípade pneumatík Nexen N’blue HD Plus sa podarilo skrátiť brzdnú dráhu o 12 %.

Celoročný pracant N’blue 4 Season

Jazdiť na jedných gumách celý rok? S týmto šampiónom si to budete užívať. Pneumatika N’blue 4 Season od Nexenu zvíťazila v dlhodobom teste celoročných plášťov pod taktovkou ADAC. Počas testu boli simulované všetky podmienky, v ktorých musí celoročná pneu obstáť. Od sucha cez dážď až po sneh a ľad. Stabilita v zákrutách, opotrebenie vzorky, úspora paliva, hlučnosť, to všetko vymrštilo túto pneumatiku na prvú priečku. 

Celoročné pneumatiky Nexen N'blue 4 Season

Pneumatiky Nexen N’blue 4 Season zvíťazili v teste celoročných pneumatík, ktorý realizoval nemecký autoklub ADAC.

Nexen má šport v krvi

Spoločnosť Nexen Tire má srdce športovca a sponzoruje napríklad seriál dvadsaťštyrihodinoviek VLN 24h alebo sériu automobilových pretekov Formula Drift, v ktorej súťaží šesťdesiatka jazdcov na tratiach s klopenými oválmi po celých Spojených štátoch. Nexen Tire však zďaleka nepodporuje iba automobilový šport. Logo tohto výrobcu nájdete napríklad na dresoch hráčov hokejového klubu BK Mladá Boleslav alebo futbalistov Manchester City, s ktorými mal Nexen ako hrdý partner dokonca príležitosť osláviť titul v anglickej Premier League.

Pretekárske vozidlo s pneumatikami Nexen

Nexen Tire fandí športu a okrem iného sponzoruje aj americkú sériu automobilových pretekov Formula Drift, ktorá často využíva napríklad trate s klopenými oválmi.

Značka Nexen je dnes medzi automobilovými jazdcami synonymom spoľahlivosti a stability. Športová jazda je o vysokej rýchlosti, preto tento tradičný výrobca športových pneumatík vyznáva bezpečnosť ako najvyššiu hodnotu. Dbajte na ňu aj vy a dohliadnite na to, aby dezén vašich pneumatík mal vždy patričnú hĺbku. Ak ju už stráca, neriskujte a doprajte si nové pneumatiky. Vyberať môžete nielen z produktov Nexenu, ale aj z pneumatík iných preverených značiek. 

 

Vyberte si kvalitné nové pneumatiky

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, Nexen, AZ Pneu

Nahoru