Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Novinky a obľúbené pneumatiky, vďaka ktorým vás zima nedostane

Nepodceňujte počasie a vybavte sa už teraz zimnými pneumatikami. Nastávajúca zimná sezóna prináša rad zaujímavých noviniek zo sveta pneumatík. Poďte sa s nami pozrieť na tie, ktoré by rozhodne nemali uniknúť vašej pozornosti.

Koleso automobilu na snehu

Celý rad značiek práve prichádza s novinkami na poli zimných pneumatík na
nastávajúcu sezónu.

Ideálny čas na výmenu letných pneumatík za zimné

Každý vodič nazerá na zimné pneumatiky trochu inak. Zatiaľ čo jeden má prezuté ešte pred prvým novembrom, druhý čaká s prezutím až na prvé mrazíky a ten tretí pre istotu neprezuje vôbec. Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. §38 v otázke prezutia pneumatík umožňuje určitú flexibilitu. Podľa odborníkov je ideálny čas na výmenu letných pneumatík za zimné vtedy, keď teploty dlhodobo klesnú pod +7 °C. Práve pri týchto a nižších teplotách strácajú letné pneumatiky pružnosť a tým aj priľnavosť k povrchu.

Novinky zo sveta pneumatík pre osobné vozidlá

Prvú novinku si pripravila juhokórejská spoločnosť Nexen, ktorá patrí medzi najvýznamnejších svetových výrobcov pneumatík a je priekopníkom v oblasti využívania tých najmodernejších technológií a inovatívnych výrobných postupov. Najnovším prírastkom tejto spoločnosti je pneumatika Nexen Winguard Snow G3, ktorá poteší všetkých ekonomicky zmýšľajúcich majiteľov menších vozidiel. Pneumatika vyrábaná v Žatci sa vďaka novej zlepšenej zmesi pyšní priaznivou cenou, kratšou brzdnou dráhou na mokrom povrchu aj na snehu, nízkou hlučnosťou a vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami aj na namrznutej vozovke.

Zimná pneumatika Nexen Winguard Snow G3

Zimná pneumatika Nexen Winguard Snow G3 je ideálna pre ekonomicky zmýšľajúcich majiteľov menších vozidiel.

Ďalšou novinkou je zimná pneumatika Yokohama IG60, ktorá kombinuje tie najlepšie vlastnosti svojich predchodcov a najnovšie technológie vyvíjané výrobcom Yokohama. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou pneumatík sa tento model môže pochváliť väčšou účinnosťou, menšou spotrebou paliva a kratšou brzdnou dráhou. Pneumatiky Yokohama IG 60 majú vynikajúcu štruktúru a silný záber aj na zľadovatených a zasnežených cestách.

Zimná pneumatika Yokohama IG60

Zimná pneumatika Yokohama IG60 kombinuje tie najlepšie vlastnosti svojich predchodcov a najnovšie technológie vyvíjané výrobcom Yokohama.

Novinka pre SUV a 4×4 vozidlá

Novinkou určenou pre vozidlá SUV a vozidlá s pohonom 4×4 je pneumatika bez hrotov Bridgestone DM-V3, ktorá ponúka najnovšie inovácie, vyšší výkon a dlhšiu životnosť pri jazde na snehu aj na ľade. Vďaka zlepšenému dezénu behúňa a novej aktívnej zmesi Multicell zaisťuje skvelú priľnavosť aj na zľadovatených vozovkách. V porovnaní s predchodcom sľubuje výrobca skrátenie brzdnej dráhy na ľade o 9 %.

Zimná pneumatika Bridgestone DM-V3

Pneumatika bez hrotov Bridgestone DM-V3 ponúka najnovšie inovácie, vyšší výkon a dlhšiu životnosť pri jazde na snehu aj na ľade.

Novinka pre osobné a SUV vozidlá

K naozajstnej špičke na trhu patrí ďalšia zimná novinka – pneumatika Vredestein Wintrac, ktorá sa hodí pre drahšie vozidlá s veľkým výkonom. Práve od nich sa očakávajú tie najlepšie jazdné vlastnosti aj v tých najnáročnejších zimných podmienkach. Pneumatika Vredestein Wintrac ponúka výbornú trakciu na snehu, ľade aj na mokrom povrchu, a to aj pri rýchlostiach až 210 km za hodinu. Detail, ktorý okamžite upúta oko, je dezén v tvare písmena V. CAR-Prinzip sú kontaktné plochy medzi dezénom a vozovkou – vľavo a vpravo vždy presne vyvážené. Vredestein Wintrac preto vždy sedí perfektne na ceste, má skvelú priľnavosť a vynikajúcu priamu stabilitu.

Zimná pneumatika Vredestein Wintrac

K naozajstnej špičke na trhu patrí zimná pneumatika Vredestein Wintrac, ktorá sa hodí pre drahšie vozidlá s veľkým výkonom.

Vlaňajšie pneumatiky, ktoré stoja za zmienku

Ambície zaujať popredné miesto medzi najlepšími pneumatikami má aj v tomto roku najväčší výrobca pneumatík na svete Goodyear, ktorý nedávno prišiel s novinkami Goodyear Ultra Grip 9+ a Goodyear Ultra Grip Performance+. Tieto prémiové pneumatiky boli vyvinuté tak, aby sa popasovali so všetkými rozmarmi počasia a poskytli bezpečnú jazdu za akýchkoľvek podmienok. Zimné pneumatiky Goodyear Ultragrip využívajú zmes siliky v behúni na to, aby dosiahli veľmi vysokú priľnavosť k vozovke a teda aj dobrý záber. Vďaka tomu si poradia ako s hlbokým snehom, tak aj s rýchlou jazdou po mokrej ceste

Výborný výkon aj v tých najextrémnejších podmienkach ponúkajú pneumatiky Nokian WR Snowproof a Nokian WR SUV 4, ktoré boli vyvinuté špeciálne pre stredoeurópske cesty tak, aby ľahko a efektívne zvládali všetky formy studenej zimy. Hodia sa aj na elektrické a hybridné vozidlá. 

Nový štandard v segmente severských zimných pneumatík bez hrotov poskytujú pneumatiky RW10 Winter i*cept X od spoločnosti Hankook. Konštrukcia dezénu, ktorý je upravený špeciálne pre vozidlá SUV strednej triedy, s ostrými hranami a silným behúňom v tvare písmena V, zaisťuje veľmi dobrú priľnavosť a veľmi dobré výkony na mokrom povrchu a bezpečnú jazdu na snehu a ľade.

Veľmi dobré výsledky v najrôznejších snehových podmienkach dosiahla pneumatika Bridgestone Blizzak LM005, ktorá sľubuje vynikajúce výkony na snehu a na ľade, za čo si vyslúžila prvé miesto v testoch organizácie TÜV SÜD a stala sa tak najlepšie hodnotenou zimnou pneumatikou, čo sa týka brzdenia a prejazdu zákrutou po mokrom povrchu. Vďaka tomu sa pneumatika Blizzak LM005 stala vôbec prvou zimnou pneumatikou, ktorá dostala hodnotenie A na informačnom štítku EÚ v disciplíne adhézia na mokrom povrchu vo všetkých ponúkaných rozmeroch.

Obľúbené pneumatiky, vďaka ktorým prekonáte všetky prekvapenia, ktoré má zima v zálohe

Medzi najkvalitnejších výrobcov pneumatík dlhodobo patrí značka Michelin, ktorá prišla v zimnej sezóne 2018/2019 s novým modelom Michelin Alpin 6. Šiesta generácia stavila na revolučnú technológiu MICHELIN EVERGRIP, ktorá poskytuje optimálnu bezpečnosť a kontrolu nad vedením vozidla na snehu od prvého okamihu až do jej opotrebovania. Pneumatiky Michelin Alpin 6 si poradia aj v tých najnáročnejších zimných podmienkach. Čo dokazuje aj druhé miesto v tohtoročných testoch ADAC.

Ďalšou obľúbenou pneumatikou vhodnou pre osobné vozidlá a SUV je Pilot Alpin 5, ktorá tento rok exceluje rovno v dvoch testoch, a to ako v testoch spoločnosti ADAC, tak AutoBild. Vyniká skvelou priľnavosťou k mokrému povrchu, čím pomáha predchádzať akvaplaningu. Skracuje brzdnú dráhu na mokrej aj zasneženej vozovke o niekoľko metrov. Ponúka nadštandardne dlhú životnosť a palivovú úspornosť typickú pre všetky pneumatiky Michelin. 

Maximálnu bezpečnosť v akomkoľvek zimnom počasí vám poskytne pneumatika Continental WinterContact™ TS 860, ktorá je úspešným nástupcom veľmi obľúbenej série zimných pneumatík Winter Contact TS. Nový zdokonalený model aj naďalej pokračuje v úspechoch svojich predchodcov a radí sa medzi absolútnu špičku vo svojom segmente.

Lákavé zimné dobrodružstvo môžete zažiť s pneumatikou Sebring Formula Snow+ 601, ktorá má priečne drážky zaisťujúce maximálnu trakciu na snehu a ľade. Vďaka tomu zaručuje optimálnu vyváženosť medzi priľnavosťou za mokra a spotrebou paliva. Nízka hlučnosť týchto pneumatík (len 69 dB) je ohľaduplná k okoliu, čo ocenia predovšetkým obyvatelia miest. 

Tak čo? Vybrali ste si? Ak stále váhate, pozrite sa tiež na našu kompletnú ponuku zimných pneumatík, kde nájdete len kvalitné dezény od preverených výrobcov.

 

Vyberte si kvalitné zimné pneu

 


Zdroj fotografií: Depositphotos, AZ Pneu

Nahoru