Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Plánujete si kúpiť vybavenie do garáže? Máme tipy, ktoré vám pomôžu pri nákupe!

Nech si už novo zariaďujete priestory garáže, alebo ste sa rozhodli inovovať nevyhovujúci systém jej vybavenia, oplatí sa vám postupovať systematicky. V každom prípade sa nevyhnete upratovaniu, ktoré by ste mali urobiť vždy predtým, než si začnete kupovať vybavenie. Nikdy totiž neviete, čo objavíte pri triedení nahromadených pokladov.

Výběr správného vybavení do garáže

Výber správneho vybavenia by ste nemali podceniť. Pred skutočným nákupom si však rozmyslite, aké vybavenie budete potrebovať a čo už naopak doma máte.   

Ako pripraviť priestor na nové vybavenie garáže

Skôr ako začnete vybavovať garáž, ujasnite si rozloženie nábytku a vecí, aby bol priestor využitý účelne, systematicky a tiež aby nehrozil úraz alebo nebezpečenstvo požiaru. Máme pre vás pár praktických rád, ako začať vybavovať garáž:

  • Najskôr garáž poriadne upracte. Vyhoďte alebo darujte nepotrebné veci – skrátka spravte priestor na nové vybavenie garáže. Že sa „to“ možno niekedy môže zísť? Ak ste „to“ nepotrebovali doteraz a „to“ tu leží nedotknuté dlhšie ako 1 rok, verte, že nie je žiadny dôvod dávať „mu“ ďalšiu šancu.  
  • Po upratovaní vám zostali používané veci ako náradie, skrinky, police, stojany atď.? Výborne! Tieto položky si môžete vyškrtnúť zo zoznamu nového vybavenia do garáže.
  • Rozdeľte si priestor na časť pracovnú, skladovaciu, údržbovú a časť, v ktorej budú uložené potenciálne nebezpečné objekty a látky (chemikálie, ostré predmety, horľaviny…). Snažte sa čo najviac využiť steny, a to až k stropu. Plánujete uskladniť v garáži aj iné veci ako tie, ktoré súvisia s automobilom alebo motocyklom? Pravdepodobne ich nebudete často potrebovať, preto ich miesto môže byť pod stropom garáže.
  • Chcete v garáži uskladniť aj bicykle? Praktickým riešením sú stojany na stenu alebo ich upevnenie k stropu v prípade, keď to priestor umožňuje.

Čo by nemalo chýbať v žiadnej garáži?

  • Pracovná plocha: Ak máte malý priestor, zadovážte si skladací alebo sklápací stôl, ktorý nebude zbytočne zaberať miesto.
  • Prostriedky na starostlivosť o pneumatiky: V garáži by nemal chýbať stojan na súpravu pneumatík, hydraulický hever, kľúč na matice, merač tlaku v pneumatikách, kompresor do auta, náhradné ventily, skrutky, matice a snehové reťaze. Do úvahy prichádzajú aj ochranné obaly na pneumatiky, ktoré zabránia styku gumy s chemikáliami a tým aj nenávratnému poškodeniu povrchu pneumatiky.
  • Policový systém s úložnými boxmi: Nenahraditeľný pomocník, ktorý nemôže chýbať vo vybavení garáže. Odporúčame plastové boxy, ktoré odolajú prípadnej vlhkosti a nevyžadujú žiadnu zvláštnu údržbu. Kvôli dokonalému prehľadu sa vám bude hodiť označenie jednotlivých boxov.  
  • Dierovaná stena s kolíčkami: Lacná a praktická pomôcka na uskladnenie náradia a všetkého, čo potrebujete mať poruke.
  • Príslušenstvo k vozidlu: Okrem už spomínaného príslušenstva k pneumatikám sa vám budú hodiť náhradné žiarovky a poistky, prevádzkové kvapaliny vrátane pohotovostného kanistra s pohonnými hmotami, stierače, štartovacie káble, nabíjačka na autobatériu, autokozmetika alebo prídavné stojany na prevoz kolies.
  • Ďalšie vybavenie garáže: Súprava základného náradia vrátane akumulátorového skrutkovača vám poslúži nielen na drobné opravy na aute, ale aj v domácnosti. V málo osvetlenej garáži oceníte svietidlo, v priestore bez možnosti kúrenia tiež prídavný ohrievač priestoru.
  • Uzamykateľné skrinky: Zamknúť treba najmä nebezpečné predmety, o ktoré by sa mohol niekto poraniť, a tiež chemické prostriedky, autokozmetiku a ďalšie potenciálne toxické látky, ku ktorým by sa mohli dostať deti alebo domáce zvieratá.  
  • Schodíky: Uľahčia prístup k sezónnym veciam, ktoré sú uskladnené na vyšších miestach.

Uskladnenie pneumatík v garáži má svoje pravidlá. A ak ich budete dodržiavať, správnym zaobchádzaním môžete ich životnosť predĺžiť. Viete napríklad, že je nutné občas pneumatiky vymeniť?

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru