Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Pneumatiky Metzeler a motorky Indian posilnili svoje pokrvné bratstvo

Spolupráca medzi nemeckou značkou pneumatík Metzeler a americkými motocyklami Indian existuje od roku 2019, ale teraz bolo ich puto ešte posilnené. Na tieto ikonické motorky sa totiž obúvajú rovno vo výrobe práve pneumatiky, ktoré majú v znaku modrého slona. Na ktoré modely motocyklov Indian sa obúvajú ktoré typy pneumatík? A aká je najčerstvejšia novinka od Metzeleru? O tom všetkom sa dočítate v našom článku.

Motorkár na cestnom motocykli Indian Springfield

Nemecké pneumatiky Metzeler pokračujú v posilňovaní spolupráce s americkými motorkami Indian, na ktoré v súčasnosti rovno vo výrobe obúvajú práve pneumatiky so znakom modrého slona.

Americké legendy obuté do nemeckej precíznosti

Prvé puto technického partnerstva medzi nemeckými pneumatikami Metzeler a americkými motorkami Indian bolo ukované v roku 2019, keď si výrobca týchto legendárnych amerických motoriek vybral značku Metzeler za exkluzívneho dodávateľa pneumatík pre výkonný cestný motocykel 2020 Indian Challenger. Pretože obidve značky vychádzajú z tradície špičkovej kvality a stavajú na dokonalosti bez kompromisov, nebolo žiadnym prekvapením, keď sa ich spojenie ukázalo ako mimoriadne úspešné.

Ktoré modely motoriek Indian spoliehajú na Cruisetec?

Netrvalo dlho a technická spolupráca týchto značiek so silným historickým odkazom bola rozšírená aj na ďalšie ikonické modely motocyklov Indian, menovite Roadmaster, Challenger, Springfield, Chieftain a Vintage, vrátane verzií Limited a Dark Horse. Všetky tieto stroje teraz priamo z výroby vychádzajú na pneumatikách Cruisetec. 

K top vlastnostiam motocyklových pneumatík Metzeler Cruisetec patrí predovšetkým maximálna priľnavosť a excelentná manipulácia na mokrom povrchu. Zosilnená konštrukcia kostry zaručuje vynikajúcu spätnú väzbu a bezpečný kontakt s vozovkou, a to aj v náklone. Obutím týchto pneumatík zaistíte vašej motorke skvelú ovládateľnosť a veľmi dobrý výkon po celú dobu životnosti pneumatiky. 

Motocyklové pneumatiky Metzeler Cruisetec

Na ikonické motocykle Indian Roadmaster, Challenger, Springfield, Chieftain a Vintage, vrátane verzií Limited a Dark Horse, výrobca obúva pneumatiky Metzeler Cruisetec.

Pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR pre nového Indiána FTR

Tým však spojenie medzi Metzelerom a prvým americkým výrobcom motoriek nekončí. Naopak, nemecké pneumatiky budú obuté aj na úplne nový model Indian FTR, vrátane jeho karbónových verzií Indian FTR S a FTR R. Tento mimoriadny stroj inšpirovaný pretekárskym motocyklom FTR750 v sebe kombinuje štýl a výkon a predstavuje tak ideálnu mašinu na víkendové výlety a každodenné cesty. Ak sa pýtate na pneumatiky, ktoré boli vybrané na prenos sily motora tohto krásavca na asfalt, sú to pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR, a to s rozmerom 120/70 ZR 17 vpredu a 180/55 ZR 17 vzadu.

Motocyklové pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR

Úplne nový motocykel Indian FTR bude na prenos sily motora na asfalt používať výhradne pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR.

Pneumatiky Sportec M9 RR pomáhajú zvýrazniť špičkovú ovládateľnosť tohto siláka, ktorý sa pyšní obsahom motora 1203 cm3, výkonom 120 HP a krútiacim momentom 117,9 Nm. Tieto pneumatiky, v ktorých sa podarilo dokonale zúročiť skúsenosti značky Metzeler z pretekov cestných motocyklov a najnovší technologický pokrok v oblasti výskumu, zaručujú všestrannú kvalitu optimálnu na každodenné použitie

A komu sú pneumatiky SPORTEC™ M9 RR určené? Navrhnuté boli hlavne pre majiteľov športových strojov a naháčov, ktorí preháňajú svoje jednostopové plnokrvníky v každodennej premávke v mestskej džungli, ale aj mimo nej. Pre motocyklistov, ktorí vyhľadávajú potešenie z jazdy, užívajú si plný výkon aj na mokrom povrchu a na to potrebujú pneumatiky s presnou a bezpečnou spätnou väzbou.

Tourance Next 2: Nový plnokrvník v stajni Metzeleru

Okrem toho tradičný nemecký výrobca privádza priebežne do svojej rodiny pneumatík novú krv. Tú najčerstvejšiu teraz predstavuje pneumatika Metzeler Tourance Next 2, už štvrtá generácia produktového radu Tourance, navrhnutá pre výkonné stroje najnovšej generácie. Oproti svojim predchodcom zaručuje o 10 % kratšiu brzdnú dráhu, a to aj pri nízkych teplotách, vďaka použitiu inovatívnej zmesi a systému Metzeler Hyperbase. Dezén založený na metodike dizajnu Metzeler Dymatec, ktorý kombinuje funkčné vlastnosti dezénu s rovnomernosťou opotrebovania, vám potom zaručuje okamžitý a trvalý výkon po celú dobu životnosti pneumatiky.
Motocyklové pneumatiky Metzeler Tourance Next 2

Najčerstvejšou krvou do rodiny pneumatík Metzeler je motocyklová pneumatika Tourance Next 2, ktorá zaručuje okrem iného trvalý výkon po celú dobu jej životnosti.

Pneumatiky Metzeler ponúkajú špičkovú nemeckú kvalitu, ktorá nesklame ani najnáročnejších majiteľov dvojkolesových tátošov. Ak sa ale zaujímate aj o pneumatiky iných značiek, pozrite sa na našu ponuku, v ktorej nájdete kvalitné pneumatiky od všetkých preverených výrobcov.

 

Vybrať kvalitné motocyklové pneu

 

Zdroj fotografií: Metzeler, AZ pneu

Nahoru