Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Potrebujú elektromobily špeciálne pneumatiky?

Vozidlá s alternatívnym pohonom si získavajú stále väčšiu obľubu, najmä keď ide o elektromobily. Sú ekologickejšie ako automobily so spaľovacím motorom, majú nižšiu hlučnosť, vysokú účinnosť motora a sú nenáročné na údržbu. Napriek nesporným výhodám však tieto vozidlá stále ešte trpia niekoľkými neduhmi, ktoré môžu čiastočne vyriešiť správne pneumatiky pre elektromobily.

Pneumatiky_pre_elektromobily

Veľa výrobcov sa pustilo do výroby pneumatík určených priamo pre elektromobily. Aké sú ich výhody?

Krátky dojazd elektromobilu

Obmedzený dojazd na jedno nabitie spolu s nedostatkom dobíjacích staníc sú najväčšie nevýhody elektromobilov. Ako v tomto smere môžu pomôcť špeciálne pneumatiky pre elektromobily? Konštrukcia pneumatík je riešená tak, aby bol valivý odpor čo najmenší, čím sa zníži spotreba energie a predĺži sa dojazdová vzdialenosť vozidla. Pneumatiky pre elektromobily sú užšie, majú väčší priemer a sú preto aj aerodynamickejšie než bežné pneumatiky. 

Vyššia celková hmotnosť

Ďalším dôvodom, prečo na svoje ekologické vozidlo obuť špeciálne pneumatiky pre elektromobily, je jeho vysoká hmotnosť spôsobená rozmernou batériou, ktorá má za následok dosiahnutie nižšej rýchlosti oproti klasickým vozidlám. A pretože sú pneumatiky jedinými styčnými bodmi s vozovkou, musia mať zosilnenú bočnicu, aby si so zvýšenou váhou poradili.  

Tipy na pneumatiky pre elektromobily od špičiek v odbore

ContiSportContact 5 značky Continental patria medzi najobľúbenejšie pneumatiky na elektromobily. Vynikajú nízkym valivým odporom, vysokou priľnavosťou a bezpečnými handlingovými vlastnosťami. Za tieto pneumatiky získal Continental od výrobcu elektromobilov Tesla ocenenie Excelentný partner v oblasti vývoja.

► Rovnaký výrobca má na konte aj vývoj pneumatík pre elektromobily Conti.eContact, ktoré zaisťujú optimálny odvod vody, kratšiu brzdnú dráhu a samozrejme skvelú aerodynamiku vďaka špeciálnej konštrukcii.

► Pneumatiky Bridgestone EP500 sú špeciálne určené pre elektromobily značky BMW. Technológia Bridgestone Ologic využíva synergiu veľkého priemeru a úzkeho behúňa pri zachovaní najvyššej úrovne priľnavosti.

► Odolné pneumatiky EfficientGrip Electric Drive z dielne Goodyear tiež vďaka svojim vlastnostiam predlžujú dojazd elektromobilu a sú dôstojnou konkurenciou vyššie uvedených gigantov na trhu.

 

Potrebujete poradiť s výberom pneumatík nielen pre elektromobily? Obráťte sa na renomovaného predajcu pneumatík.

 

 

Zdroj obrázka: Depositphotos.com

Nahoru