Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Predstavujeme víťaza testu zimných pneumatík za rok 2017

Čaká vás prezutie pred zimnou sezónou a stále váhate, aký model si vybrať? Dnes vám predstavíme víťaza testu, realizovaného nemeckým autoklubom ADAC za rok 2017, ktorým sa stala pneumatika Continental WinterContact TS860. Tentoraz si vzal ADAC pod drobnohľad zimné pneumatiky s asi najobľúbenejšími rozmermi 195/65 R 15.

140 rokov inovácií

Spoločnosť Continental započala svoju cestu svetom pneumatík v roku 1871 v nemeckom Hannoveri, kde odštartovala výrobu pneumatík pre kočíky a bicykle. Na prelome storočí potom začala vyrábať pneumatiky najskôr pre osobné autá, následne aj pre nákladné.

Počas viac ako 140 rokov činnosti sa spoločnosť vypracovala mezi 5 najväčších dodávateľov v automobilovom priemysle na svete. Pretože Continental, to nie sú iba pneumatiky, ale tiež napríklad brzdové systémy, prístrojová technika, elektronika vozidiel alebo napríklad komponenty pre pohony a podvozky.

Preverené miliónmi najazdených kilometrov

Continental, ako jeden z najväčších hráčov na trhu pneumatík, svoje výrobky vždy dôkladne testuje. Viac ako 140 000 pneumatík najazdí každý rok pri testovaní viac ako 200 miliónov kilometrov. Okrem svojho domovského polygonu Contidrom neďaleko Hannoveru sa pneumatiky Continental testujú po celom svete – napríklad v USA, Švédsku, Španielsku alebo na Novom Zélande. Testuje sa za každého počasia a na všetkých povrchoch.

V hale neďaleko Contidromu sa nachádza aj prvé plnoautomatizované zariadenie pre testovanie pneumatík na svete. Testy sú vykonávané vnútri, za stále rovnakých podmienok, bez ohľadu na počasie a iné vonkajšie vplyvy. Testuje sa brzdenie na suchom aj mokrom povrchu, dokonca aj na ľadovom klzisku. Vďaka tomu získava Continental veľmi presné údaje, ktoré potom môže zúročiť pri výrobe.

pneumatika Continental WinterContact

V teste ADAC 2017 jasne zvíťazila pneumatika Continental WinterContact TS860.

 

Jednotka pre tohtoročnú zimu

Zatiaľ posledný model zimnej pneumatiky sa volá WinterContact TS860 a nahradil predchádzajúci veľmi úspešný WinterContact TS850. V testoch zbiera jedno ocenenie za druhým. Renomovaný nemecký autoklub ADAC vyhlásil túto pneumatiku víťazom testu pre rok 2017. Bola testovaná na vozidle VW Golf VII s rozmermi 195/65 R 15.

Rovnaký model, ale s inými rozmermi, získal ocenenie aj v ďalších testoch, náhodne napríklad test časopisu AutoTip v roku 2016 či test nemeckého prevádzkovateľa technických staníc GTÜ, tiež za rok 2016.

V teste ADAC získala pneumatika WinterContact TS860 najlepšiu známku za brzdenie na mokrom povrchu a vykazuje vynikajúce vlastnosti aj na snehu. Nový systém lamiel zvyšuje odvod vody z kontaktnej plochy pneumatiky a vylepšené zloženie zmesi zabezpečuje lepšiu priľnavosť.

Velmi dobré ohodnotenie má pneumatika tiež v kritériu hospodárnosť prevádzky. Víťazstvo jej tak zaistili predovšetkým jej vyvážené vlastnosti. Pneumatiky Continental sa v testoch dlhodobo umiestňujú na popredných pozíciách, čo svedčí o ich technickej vyspelosti.

Na trhu sa nachádza aj množstvo pneumatík od neznámych výrobcov a mnoho z nich je veľkou neznámou aj po dlhom pátraní na internete. Ak teda nechcete kupovať mačku vo vreci, každoročné testovanie pneumatík nezávislými odborníkmi vám môže priniesť veľmi dobrú orientáciu vo svete pneumatík a uľahčiť vám tak výber.

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Nahoru