Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Test letných pneumatík 2017: pneumatiky na SUV nižšej strednej triedy

Potrebujete nové letné pneumatiky, ale neviete, pre ktorý model sa rozhodnúť? Test letných pneumatík 2017, realizovaný nezávislým nemeckým automotoklubom ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub), vám môže napovedať, ktorý model pneumatík splní vaše očakávania.

Testování letních pneumatik pro SUV nižší střední třídy 2017

Celkom 15 modelov letných pneumatík na SUV nižšej strednej triedy s rozmermi 215/65 R 16 H sa testovalo na vozidle VW Tiguan, a to na suchom aj mokrom povrchu. Dôležitou disciplínou v letnej sezóne, keď nie sú výnimkou silné prívalové dažde, je aj správanie pneumatík pri akvaplaningu.

Ďalej sa na letných pneumatikách na SUV preverovala brzdná dráha, stabilita, ovládateľnosť, hlučnosť, spotreba paliva a opotrebovanie dezénu.

Ako dopadol test letných pneumatík 2017?

Víťazom testu sa stal model Goodyear Efficientgrip SUV, ktorý obstál na suchom aj mokrom povrchu. Naopak známku „nedostatočné“ získali letné pneumatiky Yokohama Geolandar SUV, ktoré vykazovali extrémne nedostatky, najmä na mokrej vozovke. Podrobný test letných pneumatík 2017 vám prezradí, ako uspelo v jednotlivých disciplínach všetkých 15 testovaných pneumatík.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru