Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Test zimných pneumatík 2017: pneumatiky na malé SUV

Potrebujete odolné zimné pneumatiky s perfektnými jazdnými vlastnosťami? Test zimných pneumatík 2017 vám môže pomôcť s ich výberom. Nemecký automotoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) sa tentoraz zameral na 16 modelov s rozmermi 215/65 R 16 H.

 

Kvalitné zimné pneumatiky musia byť bezpečné ako na snehu a ľade, tak aj na suchu a v daždi. Na týchto typoch povrchov sa testovala stabilita, brzdná dráha, ovládateľnosť, hlučnosť aj spotreba paliva. Vozidlom, ktoré preverovalo vlastnosti jednotlivých modelov, bol VW Tiguan.  Medzi testovanými modelmi sa našiel jeden veľmi kvalitný, ale aj taký, ktorý vodičom nemožno odporučiť. A ako teda skúšky dopadli?

Test zimných pneumatík 2017

Víťazom testu boli vyhlásené zimné pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 5, ktoré vykazovali výborné jazdné vlastnosti a súčasne sa ukázali ako úsporné. Ako jediné pneumatiky z testovaných získali známku „dobré“.

Ďalších 14 modelov bolo označených ako „dostatočné“ kvôli malým nedostatkom na rôznych typoch povrchov, najhoršie však dopadli zimné pneumatiky Nankang Snow SV-2, ktorých jazdné vlastnosti na snehu, ľade a mokrom povrchu boli celkom nedostatočné.

Podrobný test zimných pneumatík 2017 tu

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru