Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Test zimných pneumatík 2017: pneumatiky radu 195/65 R 15 T

Nové zimné pneumatiky sú investíciou do bezpečnosti vás a vašich blízkych. Preto nie je rozumné unáhliť sa pri ich výbere. Test zimných pneumatík 2017, ktorý uskutočnil nezávislý nemecký automotoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub), vám môže naznačiť, aké pneumatiky budú vyhovovať vašim očakávaniam.

Testování zimních pneumatik na všech površích 2017

Jaké jsou výsledky testu zimních pneumatik 2017? Německý autoklub ADAC nezávisle otestoval 16 modelů.

Sledovať testy pneumatík sa oplatí! Skúsenosti nezaujatých nadšencov vám môžu ušetriť veľa starostí aj rizík.

Celkom 16 modelov zimných pneumatík s rozmermi 195/65 R 15 s indexom rýchlosti T bolo otestovaných na vozidle VW Golf v rôznych disciplínach a v štandardných zimných podmienkach. Skúšali sa jazdné vlastnosti, ako stabilita, ovládateľnosť, rozjazd alebo brzdenie, ale tiež hlučnosť a spotreba paliva, a to ako na suchom a mokrom povrchu, tak aj na snehu a ľade.

Ako dopadol test zimných pneumatík 2017?

Najlepšie v skúškach dopadli hneď 3 modely, ktoré mali rovnaké hodnotenie na všetkých typoch povrchov. Ide o zimné pneumatiky Continental WinterContact TS 860, Esa+Tecar Super Grip 9 a Kleber Krisalp HP3. Naopak najhoršie hodnotenie „nedostatočné“  získali pneumatiky Semperit Master-Grip 2, ktoré vykazujú hrubé nedostatky na suchom a zľadovatenom povrchu.

Podrobné výsledky testu zimných pneumatík tu

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru