Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Viete, ktoré pneumatiky sú najlepšie pre osobné autá podľa testov na rok 2020?

Každý rok realizuje prestížny nemecký automobilový klub ADAC sériu testov pneumatík, aby vodičom zjednodušil výber nového obutia. Tentoraz sa zameral na pneumatiky 225/40 R18, ktoré testoval na vozidle VW Golf Montage. Jednotlivé vlastnosti všetkých pneumatík boli oznámkované, takže môžete dobre posúdiť ich silné a slabé stránky. Ste zvedaví, ako dopadli jednotlivé pneumatiky? V našom článku vám predstavíme nielen celkových víťazov, ale aj pneumatiky, ktoré zvíťazili v niektorých disciplínach.

Pneumatiky na idúcom červenom aute

Nemecký automobilový klub ADAC testoval pneumatiky 225/40 R18 na rok 2020. V našom článku vám predstavíme víťazov testu aj ich silné a slabé stránky.

Z testu ADAC 2020 vyšli s hodnotením „dobré” štyri pneumatiky, ktoré vás uspokoja vyváženými jazdnými vlastnosťami na suchej aj mokrej vozovke. Ponúkajú všestranný komfort, ktorý umožní bezpečnú jazdu aj vo veľkej rýchlosti. Poďme sa najprv pozrieť na 3 najlepšie z nich.

Šampión hospodárnosti Continental PremiumContact6

Táto pneumatika nielenže obsadila prvé miesto, ale navyše vďaka mimoriadnemu kilometrovému výkonu a minimálnemu valivému odporu získala titul „Šampión v oblasti hospodárnosti”, takže poteší aj tých, ktorí berú ohľad na svoju peňaženku. Okrem toho vás prémiová pneumatika Continental PremiumContact6 oslní športovou a komfortnou jazdou s nižšou hlučnosťou, ale predovšetkým maximálnou kontrolou nad vozidlom a stabilitou v zákrutách.

Automobilová pneumatika Continental PremiumContact6

Okrem celkového prvenstva v testoch získala pneumatika Continental PremiumContact6 titul „Šampión v oblasti hospodárnosti”, a to vďaka mimoriadnemu kilometrovému výkonu a minimálnemu valivému odporu.

Pneumatike PremiumContact 6, ktorá je ideálna pre všetky triedy osobných automobilov, dopomohli k celkovému víťazstvu v teste aj ďalšie vlastnosti, ako je krátka brzdná dráha na mokrom aj suchom asfalte či dynamický handling s presným riadením. Túto vynikajúcu pneumatiku môžete vidieť v akcii vo videu PremiumContact 6.

Športová pneumatika Michelin Pilot Sport 4 vás poslúchne na slovo

Ak hľadáte výbornú letnú pneumatiku na športovú jazdu vozidlom najvyššej triedy, ako je napríklad Porsche, BMW atď., viac lepších možností ako je Michelin Pilot Sport 4 na trhu nenájdete. Pri rýchlej jazde hrá dôležitú úlohu kontrola nad vozidlom, a tú vám táto pneumatika zaistí vo výnimočnej miere, rovnako ako presné reakcie a vysoký stupeň bezpečnosti na mokrom povrchu.

Výbornú priľnavosť na mokrom povrchu a krátku brzdnú dráhu má na svedomí nová zmes gumy s elastomérmi a silikou. Keď k tomu pripočítate minimálne riziko akvaplaningu vďaka hlbokým pozdĺžnym drážkam dezénu a dlhú kilometrovú životnosť, dostávate pneumatiku, ktorá vám poskytne maximálnu bezpečnosť.

V prípade pneumatiky Pilot Sport 4 stojí za zmienku aj technológia Dynamic Response, hybridný aramidovo-nylonový pás, ktorý sa stará o to, aby pneumatika dobre reagovala.

Automobilová pneumatika Michelin Pilot Sport 4

Pneumatika Michelin Pilot Sport 4 oslní mimoriadnou priľnavosťou na mokrom povrchu a krátkou brzdnou dráhou, navyše s minimálnym rizikom akvaplaningu.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 – vyberte si bezpečnosť

Vyvážiť vlastnosti pneumatiky, aby výborne reagovala na suchom aj mokrom povrchu, nie je nič jednoduché, ale vývojárom pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 sa to znamenite podarilo. Inovatívna zmes a technológia sa starajú o jazdný výkon bez kompromisov, jedinečné pohodlie a bezhlučnosť, v ktorých táto pneumatika prekoná aj svoju úspešnú predchodkyňu Eagle F1 Asymmetric 3.

V testoch, akým je aj test pneumatík ADAC 2020, má Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 pravidelne najlepšie hodnotenie v hlavných disciplínach týkajúcich sa bezpečnosti – v brzdení na mokrej a suchej vozovke. Víťazí v nich vďaka tomu, že pneumatika sa pri brzdení roztiahne a zväčší svoju plochu na úroveň, ktorá je obvyklá skôr na pretekárskych pneumatikách.

Krátka brzdná dráha a vynikajúca športová ovládateľnosť na suchých vozovkách je kombinovaná s dynamickou ovládateľnosťou. Tieto vlastnosti si doplňte o perfektnú stabilitu v zákrutách, výbornú reakciu na riadenie a veľmi dobrý pomer cena/výkon.

Automobilová pneumatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Pneumatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 je silná predovšetkým v disciplínach spojených s bezpečnosťou, ako je brzdenie na suchej a mokrej vozovke.

Klenoty sú aj v strede kaučukového poľa 

Mimoriadnu vyváženosť na suchom a mokrom povrchu ponúka aj Maxxis Victra Sport 5. Ďalej nasledujú tri produkty, ktoré v niektorých disciplínach excelujú, ale celkový výsledok im pokazili nepatrné slabiny. Ide konkrétne o Nexen N*Fera Sport, Sava Intensa UHP 2 a Vredestein Ultrac Vorti, ktorým tesne uniklo umiestnenie na prvých miestach pre trochu horšiu ovládateľnosť na mokrom povrchu, ale o to viac vás oslnia výbornými výsledkami na suchom povrchudlhou životnosťou.

Nemôžeme zabudnúť ani na prémiovú pneumatiku Pirelli P Zero. Hoci má z celej plejády testovaných pneumatík úplne najlepšie vlastnosti na suchom povrchu a druhý najlepší výkon na mokrom povrchu, väčšia spotreba paliva a rýchlejšie opotrebovanie jej ubrali body, takže v celkovom hodnotení nevyniká. Ak však chcete skvostný jazdný výkon pri športovo ladenej jazde, je to pneumatika práve pre vás.

Ako sa testované pneumatiky umiestnili v jednotlivých hodnotených disciplínach, nájdete prehľadne vo výsledkoch testov pneumatík pre osobné autá ADAC 2020. Či už máte silné športové vozidlo, rodinné auto, alebo spoľahlivého pracanta, rozhodne neriskujte a nejazdite na opotrebovaných pneumatikách. Obujte nové, vyberať môžete z kompletnej ponuky pneumatík overených značiek.

 

Vyberajte z kvalitných pneumatík overených značiek

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, AZ Pneu

Nahoru