Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Vyberte si pneumatiky pre štvorkolku, vládkyňu terénu

Kto by ich nepoznal? V posledných rokoch sme svedkami brutálneho nástupu týchto silákov s pohonom 4×4. A divíte sa? Motorky na štyroch kolesách majú ťah na bránku a silu ako pitbul! Ponúkajú ako adrenalínovú offroad športovú jazdu, tak aj praktické využitie pri práci, ktorú zvládnu aj vo veľmi náročnom teréne. A ak ich správne obujete, dokáže im vzdorovať máloktorý svah a povrch. Chcete pár tipov na pneumatiky, ktoré z vašej štvorkolky urobia rodeného víťaza? Prečítajte si náš článok.

Mladík na štvorkolke

Štvorkolky si poradia takmer s každým terénom a povrchom, preto sú obľúbené všportových aj úžitkových verziách. Podľa spôsobu využitia a terénu potom vyberáme aj ich obutie.

Štyri kolesá? A napriek tomu je to motorka!

Prvé štvorkolky sa začali objavovať v USA už v 70. rokoch 20. storočia, ale skutočný vzostup, hlavne u nás, zaznamenávajú až v posledných rokoch. Obľúbili si ich predovšetkým krotitelia krosiek, ktorým učarovala stabilita štyroch kolies. Tieto húževnaté vozidlá predstavujú ideálny dopravný prostriedok do náročného terénu a milovníkom adrenalínu ponúkajú výborné odreagovanie. Okrem toho ich môžete využiť na ťažkú prácu. Odtiahnete s nimi valník, alebo stačí na ne namontovať radlicu a pokojne s nimi môžete v zime odpratávať sneh.

Spôsoby využitia aj vyžitia sú nekonečné, a preto vzniká dlhý rad športových a úžitkových verzií. Či už máte stroj, s ktorým čisto zo športu trestáte lesné kopce a výmole, alebo poctivého ťahúňa, ktorý vám verne slúži na lesných a horských cestách, potrebujete kvalitné pneumatiky. Ktoré sa ponúkajú?

BKT: Istota pre štvorkolesových silákov všetkých druhov

4x4 pneumatiky BKT AT-109, BKT Sports

Pneumatika BKT AT-109, BKT Sports s výborným pomerom cena/výkon, ktorá sadne športovým aj úžitkovým štvorkolkám.

Indická značka pneumatík BKT – Balkrishna Industries Limited si získala meno známe po celom svete výrobou poľnohospodárskych, nákladných, priemyselných a stavebných pneumatík, ale okrem nich dodáva aj

kvalitné pneumatiky pre štvorkolky. Silnou stránkou spoločnosti BKT je inovácia, z ktorej vzišli aj univerzálne 4×4 pneumatiky BKT AT-109, BKT Sports, ktoré uspokoja majiteľov štvorkoliek všetkých druhov. Hľadáte pre vášho terénneho siláka pneumatiky s výborným pomerom cena/výkon? Skočte po týchto gumách.

S Carlisle na štyroch kolesách plynule a dlho

4x4 pneumatiky Carlisle All Trail II

Ak jazdíte so štvorkolkou hlavne po pevnom povrchu, pneumatiky Carlisle All Trail II sú pre vás ako stvorené a navyše vás odmenia dlhou životnosťou.

Pneumatiky tejto americkej značky nájdete na rôznych vozidlách, od motokár až po záhradné traktory či sekačky. Stranou samozrejme nezostávajú ani štvorkolky a treba dodať, že výberom kvalitných 4×4 pneumatík Carlisle rozhodne nesiahnete vedľa. Napríklad, ak prahnete po dlhej životnosti a jazdíte hlavne po pevných povrchoch, ako je dlažba, kamene alebo tvrdá hlina, vyberte si pneumatiky Carlisle All Trail II, ktoré sú zárukou plynulej jazdy a dokonalej ovládateľnosti.

Agresívny dezén pneumatík Cheng Shin premení štvorkolku na kamzíka

4x4 pneumatiky Cheng Shin C-828

Pneumatiky Cheng Shin C-828 predstavujú stávku na istotu pre všetkých, ktorí potrebujú svojej štvorkolke obuť špičkové pneumatiky s agresívnym dezénom pre dokonalú trakciu.

Výrobcom pneumatík tejto značky je spoločnosť Maxxis International, ktorá pri výrobe každej pneumatiky stavia predovšetkým na bezpečnosť, špičkovú kvalitu a nadštandardné remeselné spracovanie. Pneumatiky pre štvorkolky Cheng Shin sa vyznačujú výrazným hlbokým dezénom, ktorého úlohou je udržať vás v hre aj na veľmi prudkom svahu. Sebavedome sa tak môžete na svojom stroji pustiť aj po riskantných strmých chodníkoch s nespevneným povrchom.

Americké pneumatiky, ktoré si poradia s blatom aj so snehom? Kenda!

4x4 pneumatiky Kenda K478

Mimoriadne silný grip na blate aj na snehu, to je hlavný tromf pneumatík Kenda K478 vyvinutých pre silné vozidlá s pohonom štyroch kolies.

Americká značka Kenda produkuje pneumatiky už od roku 1962. Je najväčším svetovým výrobcom cyklistických plášťov a duší, okrem toho jej sortiment tvoria aj špičkové pneumatiky pre motocykle, a to aj pre tie na štyroch kolesách. Pneumatiky Kenda pre štvorkolky sa úplne bez problémov prispôsobujú aktuálnym jazdným podmienkam. Potrebujete pre svojho pracanta pneumatiky s extra silným gripom? Tieto pneumatiky vás nenechajú v štichu ani v bahne, v snehu či na ľade. Vyskúšajte napríklad Kenda K478.

Maxxis: maximálny záber všetkých štyroch

4x4 pneumatiky Maxxis M-939

S pneumatikami Maxxis M-939, vyvinutými špeciálne pre štvorkolky E-Ton, stavíte na výkon a prvotriednu trakciu so špičkovými jazdnými vlastnosťami.

Taiwanská spoločnosť Maxxis existuje od roku 1967 a patrí k najrešpektovanejším výrobcom pneumatík na svete. Jej sortiment predstavujú pneumatiky nielen pre osobné a nákladné automobily, ale aj pre úžitkové vozidlá, terénne či pretekárske autá, motorky a pochopiteľne aj štvorkolky. Je pre vás najdôležitejší vysoký výkon a špičkové jazdné vlastnosti? V tom prípade vyberajte pre svojho štvorkolesového buldoga z ponuky 4×4 pneumatík Maxxis, ktorých gumová zmes a smerová vzorka behúňa boli vyvinuté pre maximálny záber. Ako bonus ponúkajú tieto pneumatiky aj presné riadenie a brzdenie.

Nevybrali ste si, alebo chcete zvážiť ešte iné možnosti? Pozrite sa na našu kompletnú ponuku pneumatík pre štvorkolky, z ktorých celý rad pre vás máme na sklade.

 

Vybrať z pneumatík pre štvorkolky

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru