Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Vychytávky do auta, ktoré vám spríjemnia zimnú jazdu

Zima už klepe na kapotu, a tak je čas pripraviť sa na mrazivé rána, ktoré potrápia nejedného vodiča. Nemáme teraz na mysli povinnú zimnú výbavu, ktorá by mala byť samozrejmou súčasťou vozidla, ale rozmanité možnosti vychytávok, ktoré sú k dispozícii nielen pre moderné automobily. Ako sa v studených dňoch zahriať a uľahčiť si starostlivosť o namrznuté vozidlo?

Zimné vychytávky do auta pre bezpečnú jazdu

Zima vie vodiča zaskočiť, ak nie je pripravený. Máme pre vás pár tipov na vybavenie a drobnosti, ktoré vám spríjemnia zimné cesty, alebo vás priamo vyslobodia z maléru.

Pre horúce chvíľky v mrazivých dňoch

Stačí chvíľka nepozornosti alebo nečakané zhoršenie počasia a problém je na svete. A podľa zákona schválnosti sa dostanete do ťažkostí vždy na mieste, kde sa to najmenej hodí. Zimné vychytávky do auta vás v takej chvíli môžu zachrániť pred ešte väčším malérom. Čo je dobré mať počas zimnej jazdy poruke, či už pre seba, alebo iného účastníka premávky, ktorý sa dostal do ťažkostí?

Snehové reťaze – oceníte ich nielen v hlbokom snehu, ale aj v niektorých horských oblastiach, kde je ich použitie v zimnej sezóne dokonca povinné 

► Vyslobodzovacie pásy – úsporné na odkladací priestor a v krízovej situácii neoceniteľné

Ťažné lano – nikdy neviete, kedy vám alebo inému nešťastníkovi môže pomôcť 

► Štartovacie káble – vyriešia problémy s vybitou baterkou, ktorá predstavuje v zimnom období častý problém. Ako dobiť baterku pomocou štartovacích káblov? 

► Lopatka – na ľahké odstránenie snehovej prekážky brániacej rozjazdu vozidla 

► Baterka – dobrá baterka sa hodí nielen v zimnom období, keď sa skôr stmieva

Vychytávky na rozmrazenie auta

Mrazivé rána, najmä spojené s nočným mokrým snehom, sú pre vodičov nepríjemným zdržaním. Existujú však vychytávky, ktoré sa s následkami fyzikálnych zákonov dokážu vyrovnať rýchlo a efektívne. Inšpirujte sa našimi tipmi:

► Namrznuté sklo sa dá jednoducho očistiť pomocou špeciálneho spreja, ktorý si môžete kúpiť na každej čerpacej stanici.

► Ak používate škrabku na namrznuté sklo, vyberte si tú, ktorá má ochranný návlek na ruku.

► Kryt na sklo proti námraze je ďalšou účinnou vychytávkou do auta.

6 tipov, ako na zamrznuté dvere na aute

► Vodiči a vodičky menšieho vzrastu určite ocenia teleskopickú metličku

► Proti primrznutým stieračom môže pomôcť obyčajná ponožka, ktorú na noc natiahnete na stierač.

► Vonkajšie zrkadlá ochránite pred námrazou navlečením igelitového vrecka.

Moderné vychytávky do auta na zahriatie

Vyhrievaný volant 

Skrehnuté ruky na studenom volante nie sú pre správne ovládanie vozidla to pravé. Vyhrievaný volant sa tak stáva nielen príjemnou vychytávkou do auta, ale aj bezpečnostným prvkom

Vyhrievané poťahy 

Sedačky, ktoré vás zahrejú v mrazivom ráne, nie sú výsadou iba moderných vozidiel. Vyhrievané poťahy si môže zaobstarať každý, bez toho, aby musel siahnuť hlboko do vrecka. 

Prídavný ventilátor

Vyhrievací ventilátor do auta urýchli ranný rituál rozmrazovania auta. Pri jeho výbere je najjednoduchšie riadiť sa recenziami spokojných užívateľov. Nie vždy totiž táto vychytávka do auta spĺňa očakávanie vodiča. 

Chcete horúci nápoj?

Chystáte sa na D1? Čakanie v zasneženej kolóne si môžete spríjemniť horúcou kávou alebo čajom pripraveným v kanvici, ktorú môžete jednoducho zapojiť do konektora autozapaľovača.

A potom už len to základné. Kvalitné zimné pneumatiky s dostatočne hlbokou vzorkou. Ak tie vaše už dosluhujú, rozhodne neváhajte a kúpte si nové. Táto investícia sa vám mnohonásobne vráti: vaša cesta zimou s nimi bude bezpečnejšia

 

Dajte na svoje vozidlo v zime kvalitné pneumatiky!

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru