Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Znesie nová celoročná pneumatika od Michelinu porovnanie s najlepšími zimnými gumami?

Francúzsky Michelin prichádza s novinkou v segmente celoročného obutia pre úžitkové a ľahké nákladné vozidlá. Jeho pneumatika menom Michelin Agilis CrossClimate je pripravená rozčeriť stojaté vody tohto rybníčka s dezénom, ktorý sa nebojí akéhokoľvek povrchu. Čo všetko táto pneumatika dokáže, sa rozhodli vyskúšať na vlastnej koži novinári z časopisu Tyres & Equipment.

Testovalo sa priamo vo Francúzsku

Vo februári sa vydali do Savojských Álp na test, ktorým chcel Michelin odbornej verejnosti ukázať, že jeho nová celoročná pneumatika nebude žiadna Popoluška a znesie porovnanie s tými najlepšími zimnými gumami. Test prebiehal na mieste, ktoré Michelin na praktické jazdné skúšky využíva už viac ako 20 rokov – v horskom priesmyku Col de la Bonette.

Táto vysokohorská cesta bola v čase testu pod snehom, takže ponúkala ideálne podmienky pre pekne tvrdú skúšku nového obutia. Dvanásťkilometrový úsek začína v 1 800 m n. m. a končí o 600 metrov vyššie, čo poskytuje možnosti získať prehľad o jej správaní na rozdielnych vrstvách snehu, pri rozjazde do kopca aj pri jazde z kopca, to všetko v zimných podmienkach.

Vzorek pneumatikyNa vývoji novej celoročnej pneumatiky Michelin Agilis CrossClimate sa podieľali tiež samotní vodiči.

Čo môžeme čakať?

Podľa časopisu Tyres & Equipment je nová Michelin Agilis CrossClimate verná svojmu menu a javí sa ako veľmi agilná aj v náročných podmienkach. Vlastnosťami sa výrazne podobá zimnej pneumatike Agilis Alpin. Počas dvojdňového testovania preukázala schopnosť pobiť sa aj s rýdzo zimnými podmienkami so cťou a vyslúžila si tak uznanie všetkých, ktorí sa testov zúčastnili.

Michelin vyšiel v ústrety pripomienkam bežných aj profesionálnych vodičov a ich poznatky zohľadnil pri vývoji. Vznikla tak pneumatika, ktorá má ambície byť letnou pneumatikou so schopnosťami zimnej. Dezén je tvorený s dôrazom na dobrú ovládateľnosť, výrobca ale myslel aj na bezpečnosť a odolnosť proti prerazeniu či poškodeniu.

V ponuke bude táto celoročná pneumatika pre úžitkové vozidlá zatiaľ v rozmere 195/65 R15, do roka by ale mala na trh prísť aj vo väčšine tých zostávajúcich. Sledujte náš e-shop, kde sa bude dať čoskoro zakúpiť. Zatiaľ si môžete vybrať z ponuky ostatných pneumatík, či už zháňate úžitkové či osobné pneumatiky.

 

Zdroj foto: Flickr.com

Nahoru