Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Ako si vybrať navigáciu na motorku?

Používate na navigáciu špeciálne zariadenie, alebo sa spoliehate na funkcie chytrého telefónu? Nájsť správnu cestu na kratšiu vzdialenosť váš mobil bez problémov zvládne. Ak sa ale chystáte na motorke cestovať, je na mieste uvažovať o sofistikovanejšom riešení. Na dlhšie trasy, na ktorých sú kladené vyššie nároky na komfortné ovládanie navigácie, odolnosť proti nárazom a poveternostným podmienkam, aj napríklad na prepojenie s interkomom, štandardná navigácia v mobilnom telefóne stačiť nebude. Ako si vybrať navigáciu na motorku a podľa čoho sa rozhodnúť?

Ako si vybrať navigáciu na motorku

Spoľahlivá navigácia vám výrazne uľahčí hľadanie správnej trasy, najmä ak vyrážate na motorke do neznámych diaľok. Vyberajte ju podľa kvality a funkcií, ktoré ponúka.

Čo by mala spĺňať kvalitná navigácia na motorku? 

Navigácia na motorku, ktorú si zaobstaráte kvôli komfortnému cestovaniu, musí byť predovšetkým:

►  odolná proti nárazom

►  pevná a spoľahlivá

►  ľahko ovládateľná

►  prehľadná

►  vybavená kvalitne spracovanými mapami

►  vodotesná

►  s displejom, ktorý je čitateľný aj na ostrom slnku

►  dá sa prepojiť s vaším interkomom

Ako vybrať správnu navigáciu na motorku

Cena navigácie na motorku by nemala zohrávať zásadnú rolu pri rozhodovaní. Dôležitejšie je, či za výhodnú cenu dostanete naozaj to, čo potrebujete. Pri výbere sa zamerajte na:

  • Veľkosť a rozlíšenie navigácie

Navigácia na motorku by mala mať praktickú veľkosť, teda do 5“, aby neprekážala pri ovládaní motocykla. Čo sa týka rozlíšenia, záleží na vašich preferenciách. Čím väčšie rozlíšenie, tým detailnejšie informácie na mapách. 

  • Mapy v navigácii

Aby ste nemuseli riešiť problémy so sťahovaním máp alebo s ich mizernou kvalitou, vyberajte si navigáciu na motorku od preverených výrobcov, ktorí už dodávajú prístroje s možnosťou mapových balíčkov celého sveta. Pravidelné aktualizácie máp by mali byť samozrejmosťou kvalitnej navigácie. Ak to tak nie je, riskujete, že si za aktualizované mapy budete musieť pravidelne priplácať.  

  • Ovládanie navigácie

Ovládanie navigácie na motorku by malo byť jednoduché, intuitívne a prehľadné vďaka možnosti zobrazenia v 3D modeli.

  • Integrované funkcie, ktoré sa môžu hodiť

Moderné technológie poskytujú veľa možností, ako si spríjemniť cestovanie na motorke, a bola by škoda nevyužiť ich aj pre navigáciu. Prepojenie navigácie s mobilným telefónom pomocou bezdrôtovej technológie by malo predstavovať úplný základ, rovnako ako pripojenie k WiFi, vďaka ktorému sa budú automaticky sťahovať aktualizácie máp aj napríklad informácie o radaroch a aktuálnej dopravnej situácii. 

Na dlhších cestách sa vám môže hodiť možnosť ukladať viac naplánovaných trás, ktoré sa nezmestia do základnej pamäti. Možno to vyriešiť vložením pamäťovej karty, ak je slot súčasťou zakúpeného zariadenia. 

Asistent na výber vhodnej parkovacej plochy alebo na výber správneho pruhu na zaradenie je už len čerešničkou na torte, ktorá vám však uľahčí život. A ak ste práve zatúžili vyraziť na motorke skúmať diaľky, máme pre vás niekoľko tipov na výlety na motorke po Európe.

 

5 tipov, kam na výlet na motorke pre skúsených motocyklistov

 

Zdroj fotografií: Zakaria Zayane, Unsplash

Nahoru