Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Ako vybrať dokonale padnúce a bezpečné rukavice na motorku?

Kvalitné rukavice na motorku sú nevyhnutnou súčasťou výbavy každého motorkára. Na trhu existuje nepreberné množstvo druhov motorkárskych rukavíc z rôznych materiálov a ich výber môže byť celkom ťažký. Základným pravidlom pri kúpe rukavíc na motorku je nekupovať tento dôležitý ochranný prvok „naslepo“, ale venovať sa ich dôkladnému vyskúšaniu. Z vlastnej skúsenosti najlepšie poznáte, či bude zaistená potrebná bezpečnosť a komfort, ktorý najmä pri dlhšej jazde určite oceníte.

Ako vybrať motorkárske rukavice

Rukavice vyberajte tiež podľa toho, akú jazdu obľubujete. Športová jazda kladie na motorkárske rukavice iné nároky, než terénna, alebo bežná doprava skútrom po meste.

Výber rukavíc na motorku podľa využitia

Rovnako ako je pre každý terén a štýl jazdy vhodná iná motorka a iné motocyklové pneumatiky, tak aj rukavice na motorku vyberajte podľa toho, na aký účel a v akom období vám budú slúžiť. Jazdíte len v teplom počasí, alebo preferujete chladnejšie mesiace? Vyrážate na cesty aj v daždi? Venujete sa športovej jazde, jazde po ceste, alebo máte doma zaparkovaný skúter? Nebojte sa tieto fakty konzultovať s predajcom, ktorý vám najlepšie poradí, ako si vybrať tie správne rukavice na motorku podľa účelu využitia. Ak vás od jazdy neodradí žiadne počasie, odporúčame vám, aby ste si zaobstarali aspoň dva druhy rukavíc – do tepla a do chladu.

Ako si vybrať helmu na motorku?

Veľkosť rukavíc na motorku

Keď si budete vyberať správnu veľkosť motorkárskych rukavíc, najlepšie urobíte, ak si obidve rukavice vyskúšate spolu s vlastnou bundou na motorku. Budete tak mať istotu pohodlia v štandardných podmienkach a nemôže vás nemilo prekvapiť nečakaný diskomfort. Prsty rukavíc by mali mať malú medzeru kvôli správnej citlivosti, ale naopak nemali by byť ani moc dlhé, aby vodič nemal problém s manipuláciou. Ideálne je vyskúšať si zapnuté motorkárske rukavice priamo na volante, čo by ochotný predajca mal vždy umožniť. Môžete tu tiež vyskúšať dlaň rukavice na motorku, na ktorej sa nesmie materiál krčiť alebo šmýkať po volante.

Materiál a ochranné prvky rukavíc na motorku

Kvalitné motorkárske rukavice majú obvykle mnoho ochranných prvkov v oblasti kĺbov, chrbta ruky, dlane aj zápästia. Vyskúšajte, či tieto pevné časti nikde netlačia, alebo nie sú naopak voľné. Ochranné prvky musia obopínať ruku skrátka tak akurát. Čo sa týka materiálu, opäť záleží na využití rukavíc na motorku. Záleží na vás, či potrebujete nepremokavé motorkárske rukavice, oceníte vylepšené vetranie, dávate prednosť štýlovej kvalitnej koži, alebo je pre vás dôležité mať možnosť manipulácie s navigáciou alebo telefónom bez toho, aby ste museli dať rukavice dole. Najobľúbenejším variantom medzi motorkármi je kombinácia kože, textilu a nepremokavej zložky.

Prečítajte si tiež: Oblečenie na motocykel z kože, alebo z textilu?

Nezabúdajte tiež na to, aby ste mali na vašej mašine vždy správne pneumatiky. Kupujte gumy od profesionálov.

 

 

Zdroj obrázka: Depositphotos.com

Nahoru