Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Disky, ktoré robia auto autom: nové dizajny AEZ a DOTZ na rok 2023

Pri výbere nových diskov by ste sa mali v prvom rade riadiť rozmermi, ktoré pre vaše vozidlo uvádza výrobca. Potom je tu ale ešte vzhľad diskov, na ktorý si potrpia najmä všetci milovníci krásnych áut. Či už k nim patríte, alebo nie, na nových kúskoch AEZ a DOTZ budete môcť oči nechať.

Nové disky DOTZ Fuji dark

Novinky medzi diskami AEZ a DOTZ povýšia vaše vozidlo na úplne inú úroveň.

Rozmanitosť a extravagancia. Takto by sa dali opísať tohtoročné nové modely diskov AEZ a DOTZ, nielen tie nám výhradne dodáva náš partner ALCAR. Všetky majú schválenie ECE a sú tak dostupné pre celý rad vozidiel aj v originálnom rozmere. Ktorá z noviniek si získa vaše motoristické srdce?

AEZ Alaska poteší každého majiteľa športového elektromobilu

Tento model je prvým diskom vyvinutým špeciálne pre segment elektrických športových vozidiel. Rozmery 9 x 20 až 11,5 x 21 palcov sú schválené ako originálne pre vozidlá Audi e-tron GT a Porsche Taycan. Športový vzhľad však disky AEZ Alaska dodajú aj prémiovým vozidlám nadčasových tvarov. Majú optimalizovanú hmotnosť a zapôsobia na vás mohutným vzhľadom v dvoch farebných variantoch. Dáte prednosť lesklému čiernemu lakovaniu alebo radšej kombinácii čierneho laku s leštenou čelnou plochou?

Disky AEZ Alaska

Novinka AEZ Alaska s viaclúčovým dizajnom a leštenou čelnou plochou zvýrazní športový štýl vášho „žihadla“.

Ako si vybrať správne disky? Náš veľký sprievodca vám poradí. >>

AEZ Montreal ponúka športovú eleganciu aj ťažším váham

Zliatinové disky AEZ Montreal majú skutočne široké spektrum použitia: od praktických kompaktných vozidiel cez športové až po ťažšie SUV. Ich veľkou výhodou je totiž vysoká nosnosť, takže nie je žiadny problém s nimi skrášliť napríklad Toyotu RAV4 alebo Kiu Sorento. Pristanú dvojité lúče s kompaktnou stredovou časťou a piatimi otvormi aj vášmu autu? Disky sú dostupné v rozmeroch 7 x 18 až 8,5 x 20 palcov a v dvoch farebných variantoch:

DOTZ LongBeach: vyvinutý na mieru vozidlám SUV

Značka DOTZ vyvinula prvý dizajn diskov, ktorý je priamo navrhnutý pre čoraz obľúbenejšie vozidlá SUV. Nezáleží na tom, či ste majiteľom stredného alebo väčšieho zástupcu tejto triedy. Model LongBeach s lúčmi v tvare Y a nosnosťou 1 054 kg dodá šmrnc každému z nich. Vizuálnu dynamiku týchto diskov podčiarkujú priehlbiny s nenápadne sa zbiehajúcimi koncami lúčov, čím je agilite učinené zadosť. 

Podobne ako predchádzajúce novinky AEZ, aj disky DOTZ LongBeach sú dostupné v celočiernom laku, prípadne v kombinácii s lešteným lemom ráfika. A rozmery? Vyberať si môžete od 9 x 20 až do 10,5 x 22 palcov.

Zliatinové disky DOTZ Fuji Gold

Jedným slovom, extravagancia. Disky DOTZ Fuji v zlatej farbe rozhodne pridávajú na atraktivite.

Hliníkové, plechové a hybridné disky: Ktoré víťazia v najdôležitejších disciplínach? >>

Vlajková loď DOTZ Fuji

Že by inšpirácia najvyššou horou Japonska? Prekrížené viacúrovňové lúče diskov DOTZ Fuji až veľmi nápadne pripomínajú povrchovú štruktúru tejto sopky. Ak chcete pôsobiť majestátnym dojmom, potom nie je nad čím premýšľať. Konštrukcia so zníženou hmotnosťou a štvordierové vyhotovenie modelu Fuji dodá vášmu dvojstopovému miláčikovi extravaganciu. Fajnšmekrom určite padne do oka lesklý zlatý lak. Ale aj sivý metalický lak alebo čierny lak s leštenou čelnou plochou perfektne doplní akýkoľvek odtieň karosérie. Disky sú dostupné v rozmeroch od 7,5 x 18 do 9 x 20 palcov. 

 

Či už si vyberiete niektorú z noviniek alebo siahnete po inom type, vždy dávajte pozor, aby boli disky homologizované. S falzifikátmi neprejdete na STK, ale hlavne: ohrozíte svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky.

AZ pneu je autorizovaným predajcom hliníkových, oceľových a hybridných diskov, ku ktorým vždy prikladáme aj typový list. Máte tak istotu, že od nás kupujete originál. S nami skrátka vyšperkujete svoje vozidlo bez obáv.

 

Vybrať si nové disky bez obáv

 

Zdroj fotografií: ALCAR

Nahoru