Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Pripravte sa na zimu s pneumatikami Nexen

S príchodom chladnejších dní je téma výberu nových zimných pneumatík, ktoré zabezpečia bezpečnú jazdu v chladnom počasí a na snehu, stále aktuálnejšia. Prvé snehové záveje sú síce ešte ďaleko, ale sklady pneumatík sú plné a dopravcovia sú schopní doručiť zásielky do druhého dňa. Na ktoré pneumatiky teda staviť tento rok? Solídny výkon za prijateľnú cenu ponúkajú pneumatiky od juhokórejského výrobcu Nexen. Pneumatiky tejto značky dosahujú veľmi dobré výsledky v kategórii zimných pneumatík.

Pneumatiky Nexen Winguard

Prezujte na kvalitu. S pneumatikami Nexen sa nemusíte obávať príchodu zimy.

Winguard Sport 2 výborne zvláda ostrejšiu jazdu

Prehľad vynikajúcich pneumatík od Nexenu začneme pekne zostra. Pre majiteľov športovejších a výkonnejších vozidiel sú ideálne zimné pneumatiky Winguard Sport 2, ktoré charakterizuje výrazný a prepracovaný dezén. Dopĺňajú ho smerové drážky, ktoré zaručujú účinnú trakciu na mokrej ceste aj na snehu.

K maximálnemu výkonu zimných pneumatík Winguard Sport 2 prispieva aj množstvo inovácií, ktoré dokazujú technologickú vyspelosť výroby. Pevnosť bloku pneumatiky na suchu a dokonalú ovládateľnosť na snehu zabezpečuje špeciálny 3D zimný profil. Zvýšenú bočnú silu poskytujú obvodové drážky, kľukaté drážky optimalizujú správanie pneumatiky pri akvaplaningu. Za zmienku stojí aj asymetrický dezén, ktorý výrazne zlepšuje správanie pneumatík na ľade a kašovitom snehu.

pneumatika Nexen Winguard Sport 2

Vďaka drážkam na pneumatike môžete predchádzať akvaplaningu. 

Na svoje si prídu aj majitelia SUV

Bezpečnú a športovú jazdu si s pneumatikami Nexen užijú aj majitelia veľkých SUV. Výrobca pre nich vyvinul spomínané pneumatiky Winguard Sport 2 vo variante SUV, s ktorými môžete bez problémov jazdiť aj v ťažkom teréne. Nízku hlučnosť a vysoký kilometrový výkon oceníte pri každodenných jazdách v meste, na diaľnici aj na okresných cestách. Robustná konštrukcia plná technológií vás podrží aj pri jazde po lesnej ceste alebo v horách.

Behúň pneumatiky je z vonkajšej strany navrhnutý tak, aby zlepšoval priľnavosť a ovládateľnosť pri vyšších rýchlostiach. O bezproblémový odvod vody sa starajú široké pozdĺžne drážky, ktoré sú umiestnené z vnútornej strany pneumatiky. Pneumatike nechýba ani pevný stredový blok, ktorého úlohou je zvýšiť stabilitu a zlepšiť spätnú väzbu.

pneumatika Název: Nexen Winguard Sport 2 SUV

Nexen Winguard Sport 2 si môžete užiť aj vo variante pre SUV.

Pneumatika Winguard Snow G3 sedí na snehu ako pribitá

Aké pneumatiky si vybrať na zimu, keď nemáte v garáži zaparkované výkonné športové auto alebo veľké SUV? V kategórii univerzálnych zimných pneumatík pre väčšinu osobných automobilov jednoznačne dominuje pneumatika Winguard Snow G3, ktorá je navrhnutá na každodennú pohodlnú jazdu s pocitom bezpečia.

Ako má Nexen vo zvyku, ani v tomto prípade nie je núdza o moderné technológie. Výrobca stavil na novú zmes so zvýšeným podielom kremíka, ktorá v kombinácii s inovatívnym postupom mixovania prináša lepší výkon na snehu a mokrých cestách. Za zmienku stojí aj použitie rôznych štruktúr lamiel medzi stredom a ramenom dezénu, ktoré zlepšujú priľnavosť a odvod vody. Rovnako ako mnohé iné pneumatiky Nexen aj „gé trojky“ sa vyrábajú v Bitozevsi pri Žatci, odkiaľ putujú do mnohých európskych krajín.

Nexen Winguard Snow G3

Winguard Snow G3 je vhodný pre väčšinu typov osobných automobilov a dobre drží na snehu a suchom ľade.

Zabudnite na prezúvanie. Kúpte si celoročné pneumatiky

Ak sa nechcete starať o pravidelné prezúvanie a volať do pneuservisov, kúpte si celoročné pneumatiky. V prípade pneumatík Nexen N´Blue 4Season sa podarilo na jednotku vyvážiť jazdné vlastnosti na suchom, mokrom a zasneženom povrchu, v horúcom aj studenom prostredí. Vzhľadom na použitie celoročnej zmesi sa pneumatiky prispôsobia akejkoľvek teplote, a to vďaka kontrolovaným dynamickým vlastnostiam. Tie zabezpečujú optimálnu tuhosť a pružnosť aj pri výrazných teplotných rozdieloch.

Vysoký podiel priľnavej živice skracuje brzdnú dráhu a zlepšuje ovládateľnosť na mokrej vozovke. Vlastnosti pneumatiky boli dlhodobo oceňované aj v mnohých nezávislých testoch. Pneumatika sa okrem iného objavila aj v zozname odporúčaných pneumatík nemeckého časopisu AutoBild, v ktorom vyzdvihli jej perfektnú ovládateľnosť na snehu a nízku hlučnosť.

pneumatika Nexen N*blue 4season

Dobrá ovládateľnosť aj na mokrej vozovke. Vďaka pneumatikám Nexen N´Blue 4season. 

Nexen myslí aj na majiteľov úžitkových vozidiel

V prehľade pneumatík, ktoré umožňujú bezpečne jazdiť v zimnom období, nesmú chýbať ani modely navrhnuté pre dodávky a malé úžitkové vozidlá. Spoločnosť Nexen nezostáva pozadu ani v tejto kategórii. Jedným z príkladov je obľúbená pneumatika Winguard WT1, ktorú používatelia oceňujú najmä pre jej dlhú odolnosť a životnosť. Vďaka zakomponovaným výstuhám môžete naraziť na obrubník bez obáv z prerazenia pneumatiky.

Už minulý rok výrobca predstavil novinku pre úžitkové vozidlá v podobe celoročných pneumatík N´Blue 4Season Van. Tieto pneumatiky si rýchlo obľúbili majitelia dodávok, ktorí hľadali spoľahlivé pneumatiky do celoročného európskeho počasia. Či už máte vo vozovom parku jedno úžitkové vozidlo, alebo desiatky dodávok, jedna súprava pneumatík vydrží na vašom vozidle tisíce kilometrov bez starostí s prezúvaním. Špeciálne 3D lamely zabezpečia celoročnú pevnosť bloku pneumatiky, o optimálnu priľnavosť sa postará jednosmerný protišmykový profil.

pneumatika N*Blue 4Season Van

Obľúbená a spoľahlivá pneumatika N´Blue 4Season Van aj pre dodávky.

Nenechávajte nákup zimných alebo celoročných pneumatík na poslednú chvíľu. Či už potrebujete nové pneumatiky pre športové auto, SUV, malé rodinné auto alebo dodávku, z mnohých typov pneumatík Nexen si vyberiete.

 

Vybrať si pneu Nexen

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, Nexen Tire

Nahoru