Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Testy pneumatík ADAC 2024: Vyberte si TOP obutie na leto

Uvažujete o kúpe nových pneumatík na leto? Vyberte si tie najlepšie z aktuálneho nezávislého testu ADAC. Tu sú víťazné modely, ktoré dosiahli vysoké skóre v oblasti celkovej bezpečnosti na suchej a mokrej vozovke, ako aj ekologickej vyváženosti.

Testy letných pneu ADAC 2024

Vydajte sa do letnej sezóny s kvalitnými pneumatikami, ktoré vás nesklamú počas horúceho dňa ani v daždi.

ADAC testoval 16 modelov v rozmere 215/55 R17

Hlavným kritériom v teste letných pneumatík ADAC 2024 bola bezpečnosť na suchu a mokre, ktorá má v celkovom hodnotení 70% váhu. Zvyšných 30 % tvorí takzvaná “ekologická vyváženosť”, ktorá zahŕňa napríklad spotrebu paliva, hluk pneumatík, valivý odpor alebo zloženie zmesi, ktorá by mohla mať negatívny vplyv na životné prostredie. Zo 16 testovaných modelov ani jeden priamo neprepadol, a preto je celková bilancia pozitívna. Ktoré pneumatiky sa dostali na vrchol?

Bronz získava Kumho Ecsta HS52

Tento model dal o sebe vedieť už v teste ADAC 2023, keď sa umiestnil na 8. mieste v rozmere 205/55 R16. Čím presvedčili pneumatiky Kumho Ecsta HS52, že tento rok dosiahli také dobré výsledky? 

Z hľadiska bezpečnosti poskytujú dobrú spätnú väzbu, ako aj bezpečné správanie na suchých cestách. Na porotu urobili pneumatiky dojem aj pri meraní brzdnej dráhy na suchu a na mokrom povrchu. Za správanie pri akvaplaningu dosiahli len “uspokojivý” výsledok, ale celkovo si pneumatiky na mokrej vozovke počínali dobre. Dobré výsledky dosiahli aj z hľadiska predpokladaného počtu najazdených kilometrov a opotrebovania, ale ich vyššia hmotnosť bola na škodu v celkovom ekologickom hodnotení.

Letné pneu Kumho Ecsta HS52

S Kumho Ecsta HS52 sa môžete spoľahnúť na bezpečné správanie na mokrej aj suchej vozovke.

Druhá na bedne: Michelin Primacy 4+

Stálica na predných priečkach v nezávislých testoch letných pneumatík bola porotou jednoznačne vyhodnotená ako dobrá z hľadiska bezpečnosti. Testovaný rozmer mal dobrú spätnú väzbu na volante, správal sa bezpečne na suchu aj na limite a presvedčil krátkou dĺžkou brzdnej dráhy. Pneumatika sa bezpečne správala aj pri manévrovaní na mokrej vozovke. Z hľadiska ekologickej vyváženosti získala pneumatika Michelin Primacy 4+ druhé najlepšie hodnotenie. A ďalšie plusové body?

Letné pneumatiky Michelin Primacy 4+

Michelin Primacy 4+ obstáli dobre pri meraniach brzdnej dráhy na suchom aj mokrom povrchu.

A víťazom sa stáva… Continental PremiumContact 7

Minuloročná novinka Continental PremiumContact 7 debutovala v teste so špičkovým hodnotením správania sa na suchej aj mokrej vozovke a pri meraní brzdnej dráhy z rýchlosti 100 km/h. Podľa poroty ADAC sú tieto prémiové pneumatiky absolútne bezpečné a ľahko ovládateľné na mokrej vozovke. Za správanie pri akvaplaningu získali iba hodnotenie “uspokojivé”.

A ako sú na tom z hľadiska vplyvu na životné prostredie? Pneumatiky dosiahli dobré výsledky z hľadiska predpokladaného počtu najazdených kilometrov aj opotrebovania. Celkovo dobré hodnotenie im však tesne uniklo kvôli ich relatívne vysokej hmotnosti.

Letné pneu Continental PremiumContact 7

Najnovšie letné pneumatiky zo stajne Continental presvedčili v teste svojou absolútnou bezpečnosťou na suchom aj mokrom povrchu.

 

Kompletné výsledky testov letných pneumatík ADAC 2024

 

Vyberte si to najlepšie obutie na leto priamo v našom e-shope. Ak ste z Bratislavy a okolia, radi sa postaráme o prezutie vášho dvojstopého miláčika. Stačí si rezervovať termín.

 

Rezervovať si termín v pneuservise

 

Zdroj fotografií: Depositphotos, AZ pneu

Nahoru