Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Vyberte si prémiovú kvalitu Pirelli: na zimu alebo na celý rok

Pneumatiky Pirelli pozná celý svet, a to nielen vďaka šampionátu Formuly 1. Výrobnú technológiu a skúsenosti z testovania na pretekárskych tratiach uplatňuje výrobca aj pri vývoji pneumatík pre osobné vozidlá. Preto sa môžu pochváliť špičkovou kvalitou. Predstavujeme vám prémiové zimné a celoročné dezény Pirelli. 

Vyberte si prémiovú kvalitu Pirell

Vyberte si prémiovú kvalitu Pirelli.

150 rokov spoločnosti Pirelli

Pirelli je talianska spoločnosť so sídlom v Miláne, ktorú v roku 1872 založil Giovanni Battista Pirelli. Jej prvým úspechom bola výroba káblov pre milánske divadlo La Scala, vďaka ktorým sa pred zahájením sezóny v januári 1883 mohlo v divadle rozsvietiť 2 880 žiaroviek. 

Prvú pneumatiku pre bicykel vyrobila spoločnosť Pirelli v roku 1890 a prvú pneumatiku pre osobný automobil v roku 1901. Počas 150 rokov svojej existencie sa venovala aj výrobe pršiplášťov, kúpacích čiapok alebo hračiek. 

Od roku 2017 je Pirelli čisto pneumatikárskou spoločnosťou a jej meno je známe najmä v motoristickom športe. Okrem toho je výhradným dodávateľom pneumatík pre šampionát motocyklov Superbike a vozidiel Formuly 1. Ako piaty najväčší výrobca na svete však spoločnosť Pirelli ponúka aj široký sortiment pneumatík pre osobné a úžitkové vozidlá, SUV, off-roady a motocykle.

Pirelli P Zero Winter mení pravidlá zimy

P Zero Winter je zimná pneumatika, s ktorou budete mať pocit, ako by na cestách panovalo leto. Dezén a zmes gumy sa prispôsobia každým zimným podmienkam pri zachovaní maximálnej bezpečnosti. Tuhšie centrálne bloky zabezpečujú vynikajúcu ovládateľnosť a obvodové drážky odvádzajú aj väčšie množstvo vody.

pirelli p zero winter

P Zero Winter je jednou z najlepších zimných pneumatík Pirelli.

Pre väčšiu oporu v zákrutách je potrebná vyššia tuhosť vonkajších ramien pneumatík. Pneumatika Pirelli P Zero Winter konštrukčne spĺňa túto požiadavku vďaka blokom s nižšou hustotou lamiel. Na vnútornom ramene sú krásne viditeľné „tehlové“ lamely, ktoré sa starajú o lepší záber a kratšiu brzdnú dráhu na snehu. Tieto prémiové pneumatiky sú navrhnuté pre drahšie vozidlá s vysokým výkonom. Môžete od nich tak očakávať tie najlepšie jazdné vlastnosti.

Pirelli Cinturato Winter reagujú na akúkoľvek zmenu riadenia

S pneumatikami Pirelli Cinturato Winter budete v bezpečí na zasneženej, mokrej aj suchej vozovke. Dezén navrhnutý v tvare písmena V zabezpečuje skvelú ovládateľnosť, takže sa nemusíte obávať ani náhlej fujavice. Určite uvítate aj vysokú trakciu v daždivom počasí alebo v riedkom blate a rozmočenom snehu. Vďaka jedinečnému rozmiestneniu drážok sa výrazne znižuje riziko akvaplaningu. Tieto pneumatiky majú nižšiu hlučnosť, takže si v meste a jeho okolí vychutnáte komfortnú jazdu.

pirelli cinturato winter

Zlepšená zmes pneumatík Pirelli Cinturato Winter má pozitívny vplyv na brzdné vlastnosti a spotrebu paliva.

Novinka Pirelli Cinturato Winter 2 – víťaz testu AutoBild 2022

Do rodiny Cinturato pribudol nový prírastok – a nie hocijaký. Zimné pneumatiky Pirelli Cinturato Winter 2 získali prvé miesto v nezávislom teste nemeckého časopisu AutoBild v rozmere 215/55 R17. V porovnaní so svojimi prémiovými konkurentmi si získali porotu najmä svojou ovládateľnosťou na suchom povrchu a pri slalome na snehu.

pirelli cinturato winter 2

Najnovší model z plne modernizovanej rodiny Cinturato je ako stvorený pre moderné vozidlá a crossovery.

V porovnaní so svojou predchodkyňou má táto novinka úplne inovovaný dezén s 3D lamelami umiestnenými do krajných blokov. Tie sú na novej pneumatiky lineárne, ale v priebehu opotrebovania sa ich tvar mení na kľukatý. Vďaka tomu sú pneumatiky Cinturato Winter 2 priľnavé a schopné zachytávať sneh počas celej svojej životnosti. Okrem stabilného výkonu oceníte na nich aj nízku hlučnosť.

Pirelli Winter Sottozero Serie II poskytujú vyvážený športový výkon

Prémiové športové pneumatiky Pirelli Winter Sottozero Serie II majú asymetrický dezén rozdelený na dve časti – vnútorná s pozdĺžnymi drážkami sa stará o efektívne odvádzanie vody a znižuje tak riziko akvaplaningu, vonkajšia so šikmými drážkami zvyšuje priľnavosť a pohlcuje hluk. Môžete sa spoľahnúť aj na perfektné brzdné a trakčné vlastnosti na suchom, mokrom alebo zasneženom povrchu. V ponuke nechýba ani verzia RUN FLAT.

pirelli winter sottozero serie II

Pneumatiky Winter Sottozero Serie II sú vhodné pre športové vozidlá a výkonné limuzíny alebo kombíky.

Od asymetrie k symetrii: Pirelli Winter Sottozero III

Nástupcom druhej generácie úspešného modelového radu sú zimné pneumatiky Pirelli Winter Sottozero III, ktoré prešli viditeľným faceliftom. Symetrický šípový dezén s širokými drážkami sa môže pochváliť zlepšenou trakciou na snehu a perfektnou ovládateľnosťou a brzdnými vlastnosťami za každého počasia. Bonusom je nízky valivý odpor.

pirelli winter sottozero III

Aj model Winter Sottozero III je dostupný v dojazdovej verzii.

S Pirelli Scorpion Winter aj do extrémnych podmienok

Pneumatiky Pirelli Scorpion Winter sú prémiovou stálicou navrhnutou pre silnú triedu SUV. Modulárna geometria bloku zabezpečuje zlepšenú trakciu a optimálne rozloženie brzdných síl. Špičková ovládateľnosť na zasneženom a mokrom povrchu a kratšia brzdná dráha sú výsledkom inovatívneho dizajnu drážok. Vďaka nižšiemu valivému odporu poznáte aj rozdiel v hlučnosti a v spotrebe paliva.

Máte nerovnomerne opotrebované pneumatiky? Nechajte si nastaviť geometriu. >>

pirelli scorpion winter

Pneumatiky Pirelli Scorpion Winter sa nezľaknú ani tých najnáročnejších zimných podmienok.

Nie ste si istí, ako vybrať pneumatiky? Radi vám poradíme

Novinka Pirelli Scorpion Winter 2 pre vysokovýkonné SUV

Taliani zareagovali na rastúcu popularitu športovo-úžitkových vozidiel a predstavili nový rad pneumatík Pirelli Scorpion Winter 2, ktorý sa prispôsobuje ich výkonu, hmotnosti a dynamike jazdy. Tento model si zachoval dezén v tvare písmena V, vďaka ktorému sa môžete spoľahnúť na bezchybný výkon na snehu, a hlavné skosené drážky, ktoré vytláčajú vodu a zabezpečujú optimálny výkon pri akvaplaningu.

pirelli scorpion winter 2

Druhá generácia radu Scorpion Winter spĺňa nároky aj tých najvýkonnejších SUV.

Inováciou je technológia 3D lamiel, takže náhle brzdenie už pre vás nemusí byť strašiakom, či už jazdíte po zasnežených alebo suchých cestách. Majú zásluhu aj na vyššom kilometrovom výkone. Novinkou sú aj zrohovatené kraje drážok, ktoré zadržia viac snehu a pneumatiky tak lepšie priľnú.

Je pre vás výber pneumatík príliš zložitý? Náš sprievodca vám poradí, na čo sa zamerať. >>

Pirelli Cinturato All Season SF2 nesklame ani v teréne

Aj v segmente celoročných pneumatík sa v Miláne objavili v minulom roku nové prírastky. Prvým z nich je pneumatika Pirelli Cinturato All Season SF2, ktorej univerzálny dezén sa prispôsobí širokému rozsahu teplôt a rozličným štýlom jazdy. Táto adaptabilita je výsledkom systému 3D lamiel, ktoré reagujú otvorením alebo uzavretím v závislosti od toho, či je na ceste sneh, alebo či práve prudko brzdíte na suchom povrchu.

pirelli cinturato all season sf2

S pneumatikami Pirelli Cinturato All Season SF2 si užijete bezpečnú jazdu v každom ročnom období.

S týmito celoročnými pneumatikami 3PMSF sa nemusíte obávať ani náročnejšieho zimného terénu, a to vďaka optimalizovanej hĺbke, dĺžke a polohe 3D lamiel. Sú zase o niečo menej hlučné ako predchádzajúce generácie a ponúkajú až o 50 % vyšší kilometrový výkon, takže vám vydržia o nejakú tú sezónu navyše.

Pirelli Scorpion Verde All Season SF2 pre SUV

Druhá minuloročná celoročná novinka zasiahne srdce každého vodiča SUV, ktorý nechce každého pol roka prezúvať pneumatiky. Pirelli Scorpion Verde All Season SF2 s uzamknutými blokmi v tvare písmena V sa vyznačujú brilantnou stabilitou, ovládateľnosťou a pohodlným riadením za každých podmienok.

pirelli scorpion verde all season sf2

Pneumatiky Pirelli Scorpion All Season SF2 produkujú menej hluku. Jazda na nich je tak komfortná.

Nová zmes zabezpečuje lepší výkon na suchom, mokrom a zasneženom povrchu, ale stará sa aj o nižší valivý odpor. Jazda je tak menej hlučná, pneumatiky sa menej opotrebovávajú a majú vyšší kilometrový výkon. Vďaka 3D lamelám v tvare diamantu majú tiež lepšie brzdné vlastnosti na všetkých typoch povrchov.

Nevybrali ste si z tejto prehliadky talianskych pneumatík? Nevadí. Možno bude vášmu autu vyhovovať iný model z dielne Pirelli.

 

Preskúmať ponuku pneumatík Pirelli

 

Zdroj fotografií: Pirelli, AZ pneu

Nahoru