Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Motocyklové pneumatiky Metzeler: 3 ideálni partneri pre superšporty, endurá aj cestné motocykle

Nemecký výrobca motocyklových pneumatík Metzeler patrí k špičke v oblasti technologických inovácií a vždy sa snaží dosiahnuť najvyššiu možnú kvalitu. Výsledkom sú pneumatiky s maximálnou priľnavosťou, stabilitou a skvelou ovládateľnosťou za každého počasia. Chcete si užívať jazdu bez obáv, či už vlastníte superšport, naháč alebo cestné enduro? S týmito osvedčenými pneumatikami neurobíte chybu. 

pneumatiky pre enduro

Pneumatiky Metzeler vynikajú bezpečnosťou, komfortom a prispôsobia sa každému počasiu 

Spoločnosť Metzeler pri vývoji svojich produktov vychádza zo skúseností rekreačných a pretekárskych jazdcov, aby všetkým poskytla čo najlepší zážitok z jazdy a maximálnu bezpečnosť. Nové pneumatiky najprv testujú zamestnanci spoločnosti, ktorí sú sami aktívnymi motocyklistami, takže nechýba okamžité zhodnotenie kvality. Nedávno spoločnosť Metzeler predstavila modely Sportec M9 RR, Roadtec 01 SE a Tourance Next 2, ktoré si jazdci rýchlo obľúbili.  

Metzeler Sportec M9 RR odkazuje na cestné preteky

Ak ste mali tú česť jazdiť na predchodkyni – pneumatike Sportec M7 RR, nový model si vás získa na prvý pohľad. Táto športová pneumatika je určená pre všetkých majiteľov superšportov a naháčov so športovým štýlom jazdy, ktorí si nenechajú ujsť ani jeden deň v sedle. A je jedno, či je to na okruhu, v meste, v horúčave alebo v daždi. Dokonale sa prispôsobí každému štýlu jazdy a veľmi rýchlo sa zahreje na studenom a mokrom asfalte.

pneumatiky sportec m9 rr

Športové pneumatiky si na vodu nepotrpia, ale Sportec M9 RR ju zvláda bravúrne. 

Pneumatikám Sportec M9 RR nechýbajú vlastnosti, ako je perfektná priľnavosť, grip a stabilita, oproti staršej verzii sú však o rád vyššie. Navyše, keď začne pršať alebo sa výrazne ochladí, môžete si zachovať chladnú hlavu. Vzorka behúňa je navrhnutá tak, aby maximálne odvádzala vodu až do náklonu 30°, hladšie a mäkšie bočnice vás zase podržia v zákrutách, keď už nie je potrebné odvádzať vodu.

Pneumatiky Sportec M9 RR spolu s pneumatikami Roadtec 01 SE zdedili vzorku po pneumatikách Metzeler Racetec RR, ktoré triumfovali v cestných pretekoch Isle of Man Tourist Trophy a North West 2000. Odtiaľ pochádza aj skratka RR (Road Races), ktorá odkazuje na víťazstvo v motocyklových pretekoch.

Pozrite si aj moto novinky, ktoré si výrobcovia pneumatík pripravili na rok 2022! >>

Roadtec 01 SE s mimoriadnou jazdnou stabilitou

Metzeler Roadtec 01 SE, sestra predchádzajúceho modelu, je pneumatika pre motocykle zo segmentu šport-touring. Pri vývoji kládli inžinieri dôraz na prvotriednu ovládateľnosť a pevný grip, ale táto pneumatika sa môže pochváliť aj mimoriadnou stabilitou na mokrom a klzkom povrchu. Širšia a kratšia styčná plocha navyše zaručuje vyšší kilometrový výkon

pneumatiky roadtec 01 SE

S pneumatikami Roadtec 01 SE si užijete vysokú stabilitu, komfort aj precízne vedenie stopy. 

Pneumatiky Roadtec 01 SE prevzali drážkovanie od oceňovaných pneumatík Roadtec 01 a ľahko tak zvládajú odvádzanie vody a priľnavosť na akomkoľvek asfaltovom povrchu. Zmes prednej a zadnej pneumatiky zo 100 % siliky si poradí aj s nízkymi teplotami. Vysoký počet priečnych drážok na bokoch vám umožní prechádzať zákruty aj vo výraznom náklone.

Metzeler Tourance Next 2: dezén inšpirovaný terénom

Táto pneumatika z obľúbeného radu Tourance Next bola vyvinutá pre motocykle s najnovšími bezpečnostnými asistentmi, takže je ideálnou voľbou pre nové generácie cestných endur. Ak sa nebojíte ľahkého terénu alebo poľnej cesty, máte s Metzeler Tourance Next 2 vjazd povolený. 

pneumatiky tourance next 2

Pneumatiky Metzeler Tourance Next 2 vás podržia v ľahkom teréne aj na poľnej ceste. 

Aké sú výhody týchto pneumatík? Majú veľmi dobrú priľnavosť aj pri plnom zaťažení, takže sa môžete bez problémov dvaja vydať na víkendový výlet. O vašu bezpečnosť sa postará brzdná dráha, ktorá je o 1,5 m kratšia, ako majú konkurenčné pneumatiky v tomto segmente. Oproti predchádzajúcemu radu majú o 10 % vyššiu priľnavosť na suchom a mokrom asfalte, dlhší kilometrový výkon a nová vzorka prednej pneumatiky znižuje celkovú hlučnosť.

Ešte pochybujete o kvalite pneumatík Metzeler? Ak žiadna z týchto pneumatík nie je vhodná pre váš stroj, pozrite si aj ďalšie modely tejto nemeckej značky.

 

Vybrať si motocyklové pneumatiky Metzeler

Nahoru