Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Nestačí vám štandard? Siahnite po Ultra-High-Performance pneumatikách

Ak máte radi športovú jazdu a nestačí vám bežný štandard, siahnite po pneumatikách s označením Ultra-High-Performance (UHP), ktoré sú navrhnuté tak, aby zaistili maximálny výkon a bezpečnosť aj v tých najextrémnejších podmienkach. S Ultra-High-Performance pneumatikami sa najčastejšie stretnete na vysoko výkonných vozidlách. Čím ďalším sú tak výnimočné? To zistíte v našom článku.

Športové vozidlo pri jazde

Charakteristickým rysom dezénov Ultra-High-Performance je ich rozmer, ktorý sa v priemere pohybuje od 18 palcov vyššie.

Pneumatiky Ultra-High-Performance oslnia výkonom

Charakteristickým rysom dezénov Ultra-High-Performance, čiže veľmi výkonných pneumatík, je ich rozmer, ktorý sa v priemere pohybuje od 18 palcov vyššie, ale aj ich vynikajúca schopnosť obstáť v najnáročnejších situáciách. Robustná športová konštrukcia s asymetrickým profilom a širokou kontaktnou plochou je špeciálne navrhnutá tak, aby zaistila bezpečnú stabilitu pri vysokých rýchlostiach a za každého počasia. 

A tak kým vnútorná časť profilu s pozdĺžnymi a priečnymi širokými drážkami dôkladne odvádza vodu zo stopy na mokrom povrchu, čím zabraňuje vzniku akvaplaningu, vonkajšia strana dekorovaná špeciálnym dezénom s predĺženými profilovými blokmi zlepšuje kontakt s vozovkou za sucha.

Výhody pneumatík s technológiou Ultra-High-Performance

Aké sú teda presne výhody pneumatík UHP? Ak ich obujete na vaše výkonné vozidlo, môžete očakávať športovú jazdu, plynulejšie zmeny smeru jazdy, vyššiu presnosť riadenia a stabilitu v zákrutách. A tu máte prehľadne ich hlavné výhody:

– Maximálna bezpečnosť aj pri vysokých rýchlostiach
– Absolútna priľnavosť vo všetkých jazdných situáciách
– Kratšia brzdná dráha na suchých aj mokrých vozovkách

Hodia sa pneumatiky UHP aj na bežnú jazdu? 

Pravdou je, že v minulosti sa pneumatiky s UHP technológiou príliš nehodili na každodennú praktickú jazdu. Stretnúť sme sa s nimi mohli iba na veľmi výkonných a luxusných autách, ako sú napríklad značky Aston Martin, Ferrari či Lamborghini. A to hlavne preto, že UHP pneumatiky boli určené len na letnú sezónu. Vodiči sa s nimi mohli preháňať iba na suchom asfalte, lebo dezén pneumatík obsahoval málo drážok na odvádzanie vody. 

Výrobcovia však reagovali na zvýšený záujem zákazníkov a dnešné UHP pneumatiky sú ideálne nielen pre milovníkov športovej jazdy, ale aj pre vodičov, ktorí denne jazdia v meste aj po diaľnici. Vyberať si môžete zo všetkých kategórií – letné, zimné, celoročné. 

TOP výrobcovia UHP pneumatík

Úspešným výrobcom UHP pneumatík je značka Continental, ktorej pneumatiky sú špeciálne navrhnuté pre vysoko výkonné automobily. Dôkazom toho sú napríklad letné pneumatiky PremiumContact 6, ktoré majú na svojom konte niekoľko zlatých medailí z nezávislých testov pneumatík. Medzi ďalších úspešných výrobcov UHP pneumatík patria aj značky Falken či Sebring, ktorých plášte vynikajú vysokou výkonnosťou a mimoriadne dobrou priľnavosťou. Navyše sú cenovo porovnateľné s pneumatikami z nižších segmentov.

Ak očakávate od pneumatík prémiovú kvalitu a nadštandardné vlastnosti, obujte svoje auto práve do nich. Nesklamú vás! U nás nájdete obrovský výber prémiových dezénov celého radu značiek.

 

Vybrať z pneumatík prémiovej kvality

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru