Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Pirelli P Zero – športové pneumatiky na mieru

Pneumatikou P Zero predstavuje výrobca Pirelli úplnú špičku svojho vývoja, ktorý čerpá zo skúseností získaných na okruhoch Formuly 1, a naozajstný klenot na trhu s automobilovými pneumatikami. Zdokonalená pneumatika P Zero je najnovším vývojovým článkom konceptu Perfect Fit – pneumatík na mieru. Máte športové či výkonné vozidlo? Potom vás bude zaujímať, čo všetko získate, keď naň obujete pneumatiky Pirelli P Zero.

 Pirelli P Zero – športové pneumatiky na mieru

Pneumatiky Pirelli P Zero sa môžu pochváliť špičkovými parametrami, ktorých dôkazom je skutočnosť, že na pneumatikách Pirelli jazdia aj vozidlá Formuly 1.

Pneumatiky, o ktorých sníva každé športové vozidlo

Zdokonalená pneumatika Pirelli P Zero prišla na svet, aby napĺňala sny jednotlivých automobiliek. Špičková základná konštrukcia a materiály umožňujú modifikovať pneumatiky podľa toho, aké vlastnosti je potrebné pre daný model automobilu uprednostniť, a preto je možné ušiť pneumatiky na telo výrobcom športových a výkonných vozidiel podľa ich požiadaviek. Aj športovú dynamickú jazdu si tak môžete vychutnať s pocitom úplného bezpečia.

Úplne nová zmes podkladovej vrstvy zaručuje lepšiu ovládateľnosť, zatiaľ čo výkonnosť na suchom a mokrom povrchu je optimalizovaná vďaka inovatívnym polymérom s mimoriadnymi mechanickými vlastnosťami.

Tieto pneumatiky s obľubou obúvajú športiaky a iní výkonní plechoví elegáni a je logické, že tým pravým „parťákom“ pre nich sú iba nablýskané hliníkové disky. Na plechové rovno zabudnite. P Zero sú totiž pneumatiky s dizajnom, ktorý má oslniť.

Dezénom za dlhšiu životnosť a nižší valivý odpor

Špičkovú kvalitu pneumatík korunuje dezén Extended Range Profile, ktorého hlboké pozdĺžne drážky dokážu odvádzať ešte väčšie množstvo vody než predchádzajúce modely. Riziko akvaplaningu je tým znížené na minimum a pneumatika má zaručenú rovnomernejšiu styčnú plochu s povrchom. Výsledok? Predĺženie životnosti pneumatiky a znižovanie prevádzkových nákladov.

Dezén najnovšej generácie pneumatiky P Zero sa môže pochváliť aj priečnymi drážkami znižujúcimi hlučnosť. Vysoký podiel siliky a mimoriadne tuhá zmes v oblasti pätky potom umožňujú rýchlejšie a precíznejšie reakcie a predovšetkým zníženie valivého odporu o celých 15 %, čo sa odráža aj v nižšej spotrebe pohonných hmôt.

P Zero každému vozidlu perfektne sadne

Hádajte, aký podiel majú pneumatiky na jazdných vlastnostiach automobilu. Neviete? Skutočnosť vás možno prekvapí: je to celých tridsať percent. A ak máte so svojím vozidlom aspoň malé športové ambície, dôležitosť kvalitných pneumatík je vo vašom prípade samozrejme o to väčšia.

Pretože má každý model športového či výkonného vozidla iné nároky a každý vodič očakáva od svojho plechového miláčika iný druh potešenia, požiadavky na pneumatiky sú veľmi rôznorodé. Výrobca Pirelli preto vyvinul program Perfect Fit – pneumatiky na mieru, ktoré sadnú perfektne. Už v osemdesiatych rokoch tak zahájil výrobu pneumatík špecializovaných pre rôzne značky. Nenájdete vo svete výrobcu, ktorý by ponúkal taký výber pneumatík na mieru homologizovaných na použitie na cestách, ako práve Pirelli.

Pneumatiky s rodokmeňom z okruhov Formuly 1

Keď značka Pirelli prvýkrát prišla s pneumatikou P Zero, písal sa rok 1986 a hneď o rok neskôr ju obulo superšportové legendárne vozidlo Ferrari F40. A ako prišla pneumatika k svojmu menu? Pôvodne bola vyvíjaná pre pretekársku Lanciu Delta S4 a celý vývojový projekt mal označenie „project zero“ (projekt nula). Nakoniec sa tento názov začal používať aj na obchodné účely. 

V súčasnosti sú pneumatiky Pirelli P Zero nespochybniteľným pojmom na poli športových vozidiel a ich dokonalé parametre pomáhajú na stupne víťazov celému radu špičkových jazdcov. Dôkazom je skutočnosť, že veľa stajní vo svete Formuly 1 prisahá práve na pneumatiky Pirelli.

Absolútna frajerina? Skúste Pirelli Colour Edition

Značka Pirelli vychádza v ústrety dopytu po individualizácii. Vyvinula preto špeciálnu farebnú edíciu pneumatík P Zero a Winter Sottozero. Môžete svoj športiak ozdobiť pneumatikami v štyroch farebných vyhotoveniach. Bude to žltá, červená, biela, alebo strieborná? Technológia použitia farieb vychádza zo skúseností z výroby pneumatík pre formuly 1. Pirelli tieto pneumatiky predstavilo najprv vo verziách určených pre vozidlá Pagani, Lamborghini a McLaren, ale k dispozícii budú aj vo verziách pre Ferrari, Aston Martin, Porsche a Bentley. Pripravuje sa realizácia aj pre ďalšie prémiové značky vozidiel.

Pirelli Colour Edition

Pirelli vyvinulo špeciálnu farebnú edíciu pneumatík.

Ak práve nepatríte k milovníkom športovej jazdy, z kompletnej ponuky pneumatík Pirelli si vyberú aj majitelia osobných vozidiel bez športových chúťok. Špičkové pneumatiky tejto značky totiž dostanú to najlepšie z ktoréhokoľvek osobného vozidla.

Či už potrebujete na letnú sezónu obuť športové vozidlo alebo akýkoľvek iný osobní automobil, pozrite sa aj na našu širokú ponuku pneumatík od všetkých zavedených výrobcov.

 

Vyberajte si z kompletnej ponuky pneumatík preverených značiek

 

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Pirelli

Nahoru