Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Zimné alebo celoročné pneumatiky Continental: ako si správne vybrať

S blížiacou sa zimou nejeden motorista rozmýšľa o tom, aké si kúpiť zimné pneumatiky. Zdanlivo jednoduchá otázka, na ktorú však neexistuje jednoznačná odpoveď. Ak je vašou prioritou bezpečnosť bez kompromisov, potom vám odporúčame, aby ste si vybrali pneumatiky nemeckého výrobcu Continental, ktorý je pre väčšinu vodičov symbolom bezpečnosti a spoľahlivosti.

Continental zimní pneumatiky

Pri výbere zimných pneumatík dbajte predovšetkým na ich kvalitu a bezpečnosť. Výbornou voľbou sú pneumatiky nemeckého výrobcu Continental. 

Pneumatiky Continental, bezpečnosť bez kompromisov

Už od svojho založenia v roku 1871 si dala spoločnosť Continental za cieľ zaisťovať bezpečnosť na cestách bez kompromisov, s komfortom a potešením. Že to so svojím tvrdením myslí vážne, dokazujú renomované testy, v ktorých sa pneumatiky Continental pravidelne umiestňujú na popredných miestach. Nie je preto žiadnym prekvapením, že tieto nemecké pneumatiky patria medzi najpredávanejšie. Takmer každé tretie auto vyrobené v Európe je dodávané práve s pneumatikami značky Continental. Vyskúšajte aj vy jazdu na zimných alebo celoročných pneumatikách z dielne obľúbenej nemeckej značky. Poradíme vám, ktoré si vybrať. 

Zimné pneumatiky pre každého

Maximálnu bezpečnosť v akomkoľvek zimnom počasí vám poskytne pneumatika WinterContact™ TS 870, ktorá je nástupcom veľmi úspešnej série zimných pneumatík WinterContact TS 860. Minuloročný zdokonalený model nadväzuje na úspechy svojich predchodcov, a predovšetkým vďaka mimoriadnej jazde na mokrej vozovke sa zaraďuje medzi absolútnu špičku v svojom segmente. Vďaka moderným technológiám poskytuje najlepšie brzdné vlastnosti v akomkoľvek zimnom počasí, skracuje brzdnú dráhu na namrznutých a zľadovatených vozovkách a zaisťuje bezpečnosť v zákrutách na zasneženej vozovke.

Zimní pneumatika WinterContact™ TS 870

Pneumatika WinterContact™ TS 870 vám poskytne maximálnu bezpečnosť v akomkoľvek zimnom počasí. 

Užite si bezpečnú jazdu v športovom vozidle i v SUV

Dôraz na bezpečnosť a športovú jazdu si kladie za cieľ pneumatika WinterContact™ TS 860 S, ktorá je určená hlavne pre výkonné a športové vozidlá, ako je Audi Sport, BMW M, Mercedes Benz AMG alebo Porsche. Skvelé jazdné vlastnosti garantujú potešenie z jazdy najmä na snehu a ľade, a tak si vodič môže užiť športový štýl jazdy aj počas zimy.

Zimná pneumatika WinterContact™ TS 860 S

Pre športové a výkonné vozidlá je vhodná zimná pneumatika WinterContact™ TS 860 S. 

Pre silne motorizované osobné vozidlá a SUV je určená druhá novinka minulej sezóny – prémiová zimná pneumatika WinterContact™ TS 870 P, ktorá ponúka vynikajúce jazdné vlastnosti na mokrej a zasneženej vozovke aj na ľade. Písmeno “P” na konci znamená, že ide o “performance” pneumatiku, čiže o pneumatiku pre výkonnejšie vozidlá. Má vynikajúce brzdné vlastnosti a je tiež veľmi odolná voči aquaplaningu. Jedinečná koncepcia pneumatík zaručuje extrémnu presnosť pri akcelerácii a zatáčaní.

Zimní pneumatika WinterContact™ TS 870 P

Pre silne motorizované osobné vozidlá a SUV je určená prémiová zimná pneumatika WinterContact™ TS 870 P. 

Pneumatika Continental ContiCrossContact Winter ponúka vynikajúcu trakciu a skvelý brzdný výkon na zasnežených cestách. Vyniká vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami, ale aj veľmi vysokou odolnosťou voči aquaplaningu. Táto tichá komfortná pneumatika, na ktorú sa môžete v zimných mesiacoch naozaj spoľahnúť, zaujme aj nízkym valivým odporom.

pneumatika Continental ContiCrossContact Winter

Continental ContiCrossContact Winter s vynikajúcou trakciou a brzdným výkonom na zasnežených vozovkách.

Celoročné pneumatiky, sú vhodné aj pre vás?

Celoročné pneumatiky sú stále populárnejšie. Niet sa čomu čudovať, motoristom odpadá starosť s prezúvaním a uskladňovaním druhej súpravy pneumatík. Vďaka tomu sa zdajú ako výborné riešenie. Na druhej strane nie vždy najlepšie a ideálne pre všetkých. Celoročné pneumatiky sa hodia na pomalú jazdu po meste a pre vodičov, ktorí necestujú v extrémnych zimných podmienkach a  skôr výnimočne jazdia po zasneženej a namrznutej vozovke. Ak je práve toto váš prípad, potom je pre vás celoročná pneumatika ideálnou voľbou. 

Prečítajte si, ako sa celoročné pneumatiky líšia od zimných a letných a či sa vám oplatia. >>

Celoročná pneumatika AllSeasonContact™

Vhodná na všetky štyri ročné obdobia je celoročná pneumatika AllSeasonContact™. 

Pôsobivé záberové vlastnosti na zasnežených a mokrých cestách ponúka pneumatika AllSeason Contact™ vhodná na všetky štyri ročné obdobia. Nemecký výrobca prichádza s novou dávkou dizajnu, zložením zmesi a detailne prepracovanou konštrukciou pneumatík, vďaka čomu ponúka najlepšiu palivovú účinnosť aj v prémiovom segmente.

Novinka 2023: Continental AllSeason Contact 2

S novými pneumatikami Continental AllSeason Contact 2 pre všetky ročné obdobia si užijete tichú a pohodlnú jazdu s lepším výkonom a bezpečnosťou. Pneumatiky sú vyrobené z moderných materiálov a majú vylepšený dezén s nižším valivým odporom. A to je kľúč k nižšej spotrebe paliva a dlhšej životnosti. Čo ďalšie ponúkajú tieto pneumatiky?

  • Adaptívny dizajn behúňa s inovatívnou technológiou c-block poskytuje väčšiu tuhosť pneumatík.
  • Vylepšená zmes poskytuje lepšiu priľnavosť pri akejkoľvek teplote.
  • Vďaka lepšiemu brzdnému výkonu vám poskytne pocit istoty za každého počasia.

Nové pneumatiky Continental AllSeason Contact 2

Na sezónu 2023/2024 pripravila značka Continental celoročnú novinku. Má ešte nižší valivý odpor, ktorý je kľúčom k nižšej spotrebe paliva.

Najlepšie pneumatiky pre dodávky, úžitkové vozidlá a obytné vozy

Expertom na zimnú sezónu je pneumatika Continental VanContact Winter, ktorá je víťazom testov pre roky 2020 a 2019. Vďaka novej optimalizovanej zmesi patria medzi hlavné výhody tejto prémiovej pneumatiky nižší valivý odpor, kratšia brzdná dráha, aj ochrana proti aquaplaningu. Špeciálne 3D lamely zaisťujú väčšiu stabilitu v mokrých a zasnežených podmienkach.

Úžitkové pneumatiky Continental VanContact Winter

Skvelou voľbou pre dodávky, úžitkové vozidlá a obytné automobily je pneumatika Continental VanContact Winter.

 

Vybrať kvalitné pneumatiky Continental

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, Depositphotos

Nahoru