Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Zimné alebo celoročné pneumatiky Michelin: Vyberte si víťazov testov

V zime sa vám kvalitné pneu na aute oplatia dvojnásobne. Aby ste došli za všetkých okolností, nespoliehajte sa len na inteligentný pohon všetkých kolies a kúpte si najdôležitejší bezpečnostný prvok – spoľahlivé pneumatiky Michelin. Testy o nich hovoria jasne. Opakovane sa totiž umiestňujú na popredných priečkach v nemeckých testoch ADAC aj AUTOBILD. V článku sa dočítate, ktoré kusy by sme vám odporučili.Auto s pneumatikami Michelin

Zimná jazda na pneumatikách Michelin je zábavná a zároveň bezpečná.

Prečo sa oplatí vybaviť vozidlo zimnými pneumatikami

Podľa výrobcov letné pneumatiky strácajú svoju účinnosť v momente, keď teplota klesne pod 7 °C a nezáleží na tom, či je alebo nie je vozovka pokrytá snehom. Kvalitné zimné pneumatiky vám zaistia bezpečnú jazdu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Či už je sucho, mokro, sneh alebo ľad, ich pružná guma v kombinácii s hlbokými lamelami zaručia lepšiu priľnavosť, ovládateľnosť a skrátenú brzdnú dráhu.

Pneumatiky Michelin – stávka na istotu

Ak chcete vybaviť svoje vozidlo certifikovanými zimnými pneumatikami, potom odporúčame, aby ste si vybrali výrobcu Michelin, ktorý je jednotkou na trhu v Európe a zároveň sa pýši titulom technologického lídra na celosvetovom trhu s pneumatikami. Nie nadarmo Michelin ako jediná značka zvíťazila vo všetkých významných motoristických podnikoch, napríklad:

Francúzsky pneumatikový velikán Michelin sa orientuje na výrobu pneumatík pre osobné vozidlá, úžitkové minivany a SUV, avšak v poslednej dobe žne úspechy aj na poli pneumatík pre motocykle.

V roku 2020 zvíťazili pneumatiky Michelin vo všetkých kategóriách! Na 1. mieste sa dvakrát umiestnila pneumatika Michelin Pilot Alpin 5, na 2. mieste Michelin Alpin 6 a na 3. mieste Michelin CrossClimate+.

V roku 2022 sa pneumatiky Michelin Alpin 6 umiestnili na 4. mieste a Michelin Crossclimate 2 dokonce na 1. mieste v teste TyreReviews 2022.

V čom sú pneumatiky Michelin také jedinečné?

Na rozdiel od letných pneumatík poskytujú zimné pneumatiky pri teplotách pod 7 °C lepšiu priľnavosť, lebo majú 10krát viac lamiel a o 10 % väčšiu hĺbku behúňa. Vďaka tomu majú väčšiu pružnosť na klzkých cestách.

Zimné pneumatiky sa odlišujú od letných aj chemickým zložením gumy. Guma bola špeciálne vyvinutá tak, aby zostala mäkká aj pri nízkych teplotách a zaručovala maximálnu priľnavosť aj na klzkom povrchu (mokro, sneh alebo ľad).

Ako má Michelin vo zvyku, zmes býva veľmi odolná a z hľadiska počtu najazdených kilometrov nemá na trhu konkurenciu. Behúň sa preto skladá z niekoľkých zmesí. Michelinu sa okrem toho podarilo vytvoriť dezén s jazdnými vlastnosťami, ktoré sú rovnaké po celý čas životnosti pneumatiky. Vďaka tomu smerový dezén ľahko rozhrnie husté snehové záveje a garantuje vynikajúcu trakciu aj na poľadovici.

Zimné pneumatiky zaisťujúce bezpečnosť aj v náročnej zime

Zima v podobe snehu, mrazu a zamrznutých kaluží nemusí pre vás vždy znamenať stres alebo obavy o zdravie. Vďaka najnovšiemu kúsku Michelin Alpin 6, ktoré si poradia aj v tých najnáročnejších zimných podmienkach.

Tieto pneumatiky sú ideálne v prípade, že pravidelne čelíte náročným poveternostným podmienkam. Zimné pneumatiky Alpin 6 výrobca navrhol tak, aby zaisťovali optimálne výkony pri teplotách v rozpätí +7 °C až -20 °C. Vďaka unikátnej technológii máte istotu tých najlepších výkonov aj v extrémnych podmienkach.

Pneu Michelin Alpin 6 v roku 2021 obsadila:

V roku 2022 sa v testoch ADAC umiestnila na 4. mieste aj v rozmeroch 185/65 R 15 a 215/60 R 16.

Hlavnými výhodami pneumatík Michelin Alpin 6 sú: vysoký počet najazdených kilometrov, skvelý výkon počas celého používania, kratšia brzdná dráha na snehu, vynikajúca trakcia. Príjemným bonusom je športový dizajn dezénu pneumatiky, ktorý sa bude na vašom aute dokonale vynímať.

Michelin Alpin 6

Pneumatika Michelin Alpin 6 si poradí aj v tých najnáročnejších zimných podmienkach.

Pre pohodlnú jazdu v zimných podmienkach odporúčame aj pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5, ktoré si výborne rozumejú ako s osobnými vozidlami, tak aj s SUV. Skracuje brzdnú dráhu na mokrej aj zasneženej vozovke o niekoľko metrov a ušetríte s ňou palivo. Preverili sme aj jej vynikajúcu odolnosť.

Pilot Alpin 5 SUV je šampión a víťaz testov ADAC v rozmere 235/55R17. Táto pneumatika triumfovala aj v testoch AUTO BILD. Stredová drážka v symetrickom dezéne vás chráni pred akvaplaningom a špeciálna konštrukcia zaručuje okrem iného aj väčšiu odolnosť bočníc. Toto je obutie, ktoré vám umožní väčšiu kontrolu nad riadením a vyššiu stabilitu v akýchkoľvek zimných podmienkach. 

Michelin Pilot Alpin SUV

Pneumatika Michelin Pilot Alpin 5  ponúka efektívnejší záber na snehu a na ľade pre vozidlá a SUV a k tomu výborný brzdný výkon na mokrých vozovkách.

Kedy si vybrať celoročné pneumatiky

Ak v zime jazdíte častejšie v meste ako na snehu a ľade, je pre vás ideálna pneumatika Michelin CrossClimate 2, ktorá prináša pocit bezpečia pri teplotách od -10 °C až do +30 °C. Tajomstvo týchto pneumatík spočíva v kombinácii tých najlepších vlastností letných a zimných pneumatík tak, aby vznikla pneumatika, ktorá zaistí bezpečnú jazdu v akomkoľvek ročnom období a vo všetkých jazdných podmienkach.

Pneumatika CrossClimate 2 obsadila v roku 2021 2. miesto v testoch AUTO BILD. O rok neskôr sa umiestnila na 1. mieste v testoch TyreReviews 2022 v rozmere 225/40 R17. Vďaka jej špeciálnej konštrukcii sa budete cítiť bezpečne ako na suchej, tak aj na mokrej vozovke. A keďže je vhodná na celý rok, nemusíte sa starať o jej výmenu každého pol roka. Šetríte tým nielen svoj čas, ale aj nemalé peniaze. 

Prečítajte si tiež: Ako sa celoročné pneumatiky líšia od zimných a letných? >>

Vítěz testu AutoBild 2023 Michelin Crossclimate 2

Celoročná pneumatika Michelin CrossClimate 2 je vhodná na jazdu v každom ročnom období.

Bezpečne do práce aj na lyže s kamarátmi

Nemecký výrobca myslel aj na väčšie vozidlá. V zime potrebujú úžitkové vozidlá kvôli vyššej váhe a nerovnomernému zaťaženiu veľkú silu záberu a stabilitu. Vďaka Michelin Agilis Alpin získate túto istotu pri ceste do práce, alebo aj na snehom pokrytej ceste s plne naloženým Transitom.

Táto pneumatika sa totiž pýši hneď niekoľkými technickými vychytávkami. Napríklad:

  • celohĺbkovými lamelami, ktoré zvyšujú ovládateľnosť,
  • väčšie množstvo samoblokujúcich lamiel, ktoré zaisťujú vyššiu stabilitu a skvelé brzdné vlastnosti,
  • technológiou Durable Contact Patch, ktorá oproti predchádzajúcemu modelu zvyšuje kontaktnú plochu s vozovkou až o 27 %, a tým vás podrží aj vo vyššej rýchlosti na ľade,
  • alebo jedinečný dezén, ktorý je mladším bratom SUV dezénov a zvyšuje záber na snehu.

Zimní užitková pneumatika Michelin Agilis Alpin

Michelin Agilis Aplin vás podporí za akéhokoľvek počasia aj s plne naloženou dodávkou.

Celoročná dodávková pneumatika: keď neviete, kam skôr skočiť

Plne vyťaženým firmám odporúčame celoročky vysokej kvality Michelin Agilis Crossclimate. Sú synonymom bezpečnosti, komfortu, úspory a bezstarostnej jazdy po celý rok. Okrem skvelých výsledkov na snehu si vás získajú aj skvelým záberom na blate, štrku aj tráve.

V máji roku 2022 tieto pneumatiky dokonca zvíťazili v nezávislom teste AutoBild v kategórii celoročných pneu v rozmere 225/75 R16 C. Cez leto aj v zime vás podržia na mokrej vozovke s priľnavosťou ohodnotenou triedou A a vďaka špeciálnym ochranným štítom ju len tak neprerazíte ani na stavbe.

Oproti konkurenčným značkám má dokonca až o 46% väčší kilometrový nájazd a na každých 100 000 km ušetrí v priemere 4 pneumatiky.

Celoroční užitková pneumatika Michelin Agilis Crossclimate

 S Michelin Agilis Crossclimate ušetríte v priemere na každých 100 tisíc kilometrov za nákup 4 pneumatík.

Vyberte si jednoducho tie pneumatiky, ktoré sa najviac hodia pre vaše auto, a užite si s nimi každú jazdu.

Vybrať pneumatiky od Michelin

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Michelin

Nahoru