Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

11 tipov na vianočné darčeky, ktoré potešia vodičov aj vodičky

Máte každý rok rovnaký problém, čo kúpiť otcovi, bratovi alebo partnerke na Vianoce? Ak sú vaši blízki aktívnymi vodičmi, čítajte ďalej. Naservírovali sme vám niekoľko nápadov, s ktorými trafíte do čierneho.

Darček, ktorý poteší každého motoristu

Potešte svojich blízkych napríklad voucherom do autoumyvárne alebo autokozmetikou.

Povinné zmluvné poistenie, pravidelný servis, nákup pohonných hmôt… Auto alebo motorka prinášajú nielen radosť, ale aj starosť. Preto každého majiteľa na Vianoce poteší niečo, čo mu ušetrí výdavky na prevádzku jeho vozidla. Môžu to však byť aj praktické doplnky alebo výbava, ktorú by si za normálnych okolností sám nekúpil. Prinášame vám tipy na darčeky, ktorými urobíte radosť vodičom automobilov, dodávok aj motocyklistom.

#1 Diaľničná známka

Jazdia vaši blízki často po diaľnici? Zvoľte niečo praktické a kúpte im diaľničnú známku. Asi najviac poteší celoročná, ale vybrať môžete aj desaťdňovú alebo mesačnú. Kúpiť ju môžete jednoducho online. Stačí, ak budete poznať evidenčné číslo vozidla (EČV).

#2 Držiak na telefón

Jazdu do neznáma bez inteligentných technológií si snáď už ani nevieme predstaviť. Preto je dnes GPS navigácia takmer štandardnou výbavou moderných vozidiel. Ak ju váš otec alebo priateľ nemá, nemusíte ju kupovať, ale zvážte napríklad držiak na mobil. Je lacnejší a obdarovaný sa navyše nebude musieť starať o ďalšie zariadenie. Vo svojom smartfóne určite má nejakú navigačnú aplikáciu.

Naopak, motorkári navigáciu ocenia. Možno si však tiež vystačia len s držiakom telefónu na motorku.

#3 Koberčeky do auta

Koberčeky nie sú v aute len tak na ozdobu. Chránia interiér pred všetkými druhmi nečistôt – od blata a rozliatej kávy až po posypovú soľ. V dôsledku opotrebovania sa však aj na nich prejavuje zub času. Nové koberčeky si tak určite nájdu miesto pod vianočným stromčekom. Stačí sa len rozhodnúť, či kúpiť:

  • textilné, ktoré vyzerajú lepšie a dodajú aj staršiemu vozidlu úplne nový vzhľad,
  • alebo gumové, ktoré sú praktické najmä v zime.

#4 Plašič zveri

Kolízia s divou zverou je nočnou morou všetkých vodičov. Nikto si nepraje riešiť poškodenú karosériu a úradovať s políciou alebo s majiteľom zveri, a už vôbec nie v noci. Existuje však praktické riešenie. Plašič zveri Siren7 nepotrebuje elektrické napájanie a napriek tomu vydáva silný zvuk až 120 decibelov, ktorý pri vyššej rýchlosti auta počuje len divá zver. Vďaka tomu upozorní srnky, líšky a diviaky na auto a motocykel ešte skôr, ako ich vodič vôbec zbadá.

#5 Súprava náradia

Pre tých, ktorí si robia základnú údržbu motorky alebo auta sami, bude kvalitné náradie neoceniteľným pomocníkom. Kompletná súprava s „momenťákom“ a prípadne aj s pojazdným hydraulickým zdvihákom je nevyhnutnou výbavou každej garáže. Alebo by obdarovaného či obdarovanú viac potešila nabíjačka batérie alebo hĺbkomer na kontrolu hĺbky dezénu?

Prečítajte si tiež: Minimálna hĺbka dezénu podľa zákona a akými spôsobmi ju zmerať >>

Ručné umývanie auta v autoumyvárni

Profesionálne umývanie auta a ošetrenie laku poteší každého, kto svoje auto považuje za viac než len dopravný prostriedok.

#6 Autokozmetika a motokozmetika

Máte v rodine alebo medzi priateľmi nadšencov, ktorí sa svojmu autu alebo motorke venujú v každej voľnej chvíli? Autokozmetika alebo motokozmetika bude tým pravým orechovým. Môžete si vyberať z množstva výrobkov, ktoré sa dajú kúpiť jednotlivo alebo ako kompletná súprava. Po čom siahne každý majiteľ auta alebo motorky? Tu je stručný zoznam:

  • autošampóny a motošampóny,
  • prípravky na čistenie laku,
  • sprej na čistenie klimatizácie,
  • špongie a rukavice na umývanie,
  • cockpit sprej,
  • odpudzovač kún.

#7 Poukaz na profesionálne umývanie

Niektorí vodiči namiesto autokozmetiky ocenia skôr služby profesionálov, ktorí sa špecializujú na čistenie vozidiel. Čo tak voucher na umývanie vozidla s aplikáciou nanotechnológie, ekologické ručné umývanie bez vody alebo parné čistenie interiéru?

#8 Autodoplnky

V zimnej výbave každého vozidla by nemali chýbať praktické autodoplnky, ako je kvalitná kvapalina do ostrekovačov, metlička alebo škrabka na ľad. V kufri je tiež dobré voziť štartovacie káble a snehové reťaze, ktoré sú na niektorých úsekoch ciest povinné zo zákona. Niekomu prídu vhod aj náhradné žiarovky alebo nová lekárnička.

#9 Kurz školy šmyku

Čo tak darovať darček, vďaka ktorému sa vodiči pod vedením odborníkov naučia správne ovládať svoje vozidlo v náročných situáciách? Vďaka kurzu školy šmyku začiatočníci aj skúsení vodiči lepšie pochopia správanie svojho auta na rôznych povrchoch. Tento kurz je tiež skvelou príležitosťou na predvídanie a zvládanie nepríjemných situácií v náročných klimatických podmienkach.

#10 Chrániče na motorku

Pre všetkých vášnivých motorkárov sú dobrým tipom na darček kvalitné chrániče tela. Tieto ochranné doplnky predovšetkým zmiernia následky zranenia v prípade pádu, ale tiež dodajú vášmu obdarovanému pri každej jazde pocit slobody a sebaistoty.

Prečítajte si tiež: Ktoré chrániče na motorku si vybrať? >> 

#11 Nové pneumatiky

Novou súpravou zimných pneumatík nepohrdne žiadny motorista a vy budete mať pokoj v duši, kedykoľvek začne snežiť alebo mrznúť. Dostatočná hĺbka dezénu je totiž pre bezpečnú jazdu v zime zásadná. Samozrejme, platí to aj pre letné alebo celoročné pneumatiky, takže skontrolujte, ktorú súpravu pneumatík treba kúpiť najskôr. U motorkárov sa na letné/zimné pneumatiky viac-menej nehrá, takže výber motocyklových pneumatík budete mať o niečo jednoduchší.

Prajeme vám šťastný výber. Ak si chcete ušetriť čas, prejdite rovno do nášho e-shopu, kde nájdete okrem pneumatík a diskov aj príslušenstvo pre motoristov. Všetko tak môžete získať pohodlne na jednom mieste.

 

Kúpiť darčeky v AZ pneu

 

Zdroj fotografií: Depositphotos

Nahoru